Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Fritz Hansen

Schoonheid in eenvoud, helderheid in design en uitmuntend in comfort

Fritz Hansen, een Deens designicoon, geeft al sinds de oprichting in 1872 vorm aan ruimtes en ervaringen. Dit legendarische merk wordt gekoesterd om zijn tijdloze stukken die eenvoud met verfijning combineren. Elk stuk van Fritz Hansen vertelt een verhaal van uitzonderlijk vakmanschap en brengt innovatieve ontwerpen samen die de moderne levensstijl aanvullen. De blijvende aantrekkingskracht van het merk ligt in hun streven naar uitstekende kwaliteit en een toewijding aan het creëren van meubels die trends overstijgen. Of het nu gaat om de iconische Egg Chair of de elegante Series 7 Chair, elk ontwerp weerspiegelt de filosofie van Fritz Hansen: schoonheid in eenvoud, helderheid in ontwerp en uitmuntendheid in comfort.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Voor altijd

Wat begon met één man en een klein atelier in Kopenhagen is 150 jaar later een merk dat de standaard zet voor design. De talrijke samenwerkingen met architecten en designers bezorgden de wereld al iconische ontwerpen en ook nu weten ze met hun hedendaagse ontwerpen nog steeds te verrassen zonder te hoeven inboeten aan stijl en comfort. De filosofie binnen het bedrijf is dan ook eenvoudig, het design moet de ruimte mooier maken, simpelweg door zijn aanwezigheid. Hedendaagse designs, die een leven lang meegaan dat is Fritz Hansen.

Wie is Fritz Hansen?

Een meester houtbewerker die in 1872 het platteland verruilde voor Kopenhagen, dat is Fritz Hansen. De man richtte zijn eigen atelier op in de stad en met zijn unieke ontwerpen werd hij al snel een van de bekendste meubelmakers van het land. Toen het bedrijf aan het begin van de 20e eeuw opdrachten kreeg voor de Deense koninklijke familie werd de naam Fritz Hansen al gauw een "household name" in Scandinavië en ver daarbuiten.

De geboorte van een icoon

Wanneer Fritz' zoon, Christian Hansen, aan het begin van de 20e eeuw begint te experimenteren met het buigen van hout onder stoom wordt het merk in geen tijd gekatapulteerd tot wereldleider in gebogen en gelamineerde houten meubels. Het is met diezelfde techniek dat designer Arne Jacobsen later de Ant- en Series 7 stoelen weet te ontwerpen. Die laatste zou uitgroeien tot een waar icoon in de design wereld.

Fritz Hansen is een exclusief, internationaal designmerk waarvan de tijdloze collectie wereldberoemde klassieke en hedendaagse meubels, verlichting en accessoires samenbrengt.

Fritz Hansen