807354389340702
Home > Accessoires > Decoratie > Spiegels

Spiegels

Waar hang je een spiegeltje aan de wand?

Zal de spiegel puur decoratief zijn? Dan kan je deze verwerken in een fotomuur om wat afwisseling te hebben met verschillende materialen. Maar ook een muur decoreren met enkel maar spiegels is een modern en speels idee. Gebruik verschillende vormen en kleuren voor een uniek effect. En als je dit op de juiste plek doet, met een beetje lichtinval, dan kan je de ruimte ook veel lichter en groter doen lijken. Behandel de spiegels als kunstwerk en hang het middelpunt of de blikvanger op ooghoogte.

Heb je nood aan een praktische spiegel? Dan hangt het allemaal af van de grootte van de spiegel. Een kleinere spiegel hang je best met het middelpunt op ooghoogte. Grotere spiegels hang je iets lager. Eén vijfde moet zeker boven ooghoogte hangen, al kan dat bij een ronde spiegel ook één derde zijn.

Verschillende soorten spiegels en waar ze van pas komen

Rechthoekig, rond of misschien wel organisch. Bij Peeq hebben we spiegels in allerlei vormen. Ook multifunctionele spiegels kan je hier vinden. Die zijn uitermate geschikt voor de hal omdat ze vaak een klein schap hebben om extra spullen te bewaren. Al lijkt ons dat ook handig in de badkamer.

Grote spiegels waar je jezelf volledig in kan zien zijn ideaal om vlakbij je kledingkast te plaatsen. Zo weet je meteen of die outfit goed zit. Ook een smalle hal kan hier dankbaar gebruik van maken, het creëert een optische illusie die de ruimte groter doet lijken.

In de badkamer is een spiegel onmisbaar, maar dat hoeft geen saaie plakspiegel te zijn. Zelfs hier kan je kiezen voor design. Een grote ronde spiegel om de strakke lijnen te breken ziet er altijd goed uit. Spiegels met een unieke en organische vorm zijn hier, indien groot genoeg, ook een aanrader om de ruimte meer karakter te geven. En om het helemaal af te maken kan je bovenaan of aan de zijkanten lampen hangen voor een elegante look.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.