807354389340702
Home > Accessoires > Decoratie > Ornamenten

Ornamenten

Ornamenten en figuren, de puntjes op de i van jouw interieur

Als we spreken over een geslaagd interieur gaat het lang niet alleen over de gekozen kleuren of meubels. In de meeste gevallen worden de extra punten aan de meet uitgedeeld, wanneer de laatste items hun plek hebben gekregen en alle puntjes op de i zijn gezet.

Ornamenten zijn de perfecte accessoires voor het zetten van die laatste puntjes. Omdat ze enkel en alleen dienen om er goed uit te zien, geven ze een enorme decoratieve meerwaarde aan je interieur. Het leuke aan ornamenten is ook dat je er alle richtingen mee uit kan.

Zo zijn er erg speelse figuren, maar net zo goed abstracte sculpturen. Voor elke woonstijl zijn er wel ornamenten te vinden die je inrichting extra in de verf zetten. Of er net mee clashen, want dat kan ook voor een mooi effect zorgen. Een strakke industriële inrichting met daarin een houten nijlpaard? Reken maar dat dit voor de nodige blikken zal zorgen.

Ga spaarzaam om met ornamenten

Net omdat ornamenten enkel decoratieve waarde hebben raden we aan er niet mee te overdrijven. “Less is more” is hier van toepassing. Als je te veel ornamenten in je inrichting gaat verwerken, gaan ze met elkaar wedijveren voor aandacht en komt er geen enkel volledig tot zijn recht.

Probeer daarom focuspunten te vinden. Een blanco muur, een lege plek in de boekenkast, het kale blad van het dressoir.

Wat je wel kan doen is groeperen. Een verzameling van beeldjes kan als één geheel aanvoelen. Dit is niet het geval wanneer je ze her en der verspreidt. Dit hoeven zelfs geen ornamenten uit dezelfde collectie te zijn. Spelen met kleuren en texturen kan voor een speels effect zorgen.

Uiteraard is alles afhankelijk van jouw inrichting. Een weelderig boho of ethnic interieur verdraagt een veelvoud aan ornamenten in vergelijking met een industrieel interieur. Toch blijft het key om te doseren.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.