807354389340702
Home > Verlichting > Binnenverlichting > Plafondlampen

Plafondlampen

FAQ

 

 • Kijk naar de vochtbestendigheid van de plafondlampen. Een geschikte plafondlamp voor de badkamer heeft een IP-waarde van 44 of hoger.
 • Kies voor diffuus licht in plaats van een gerichte lichtbundel. Hierdoor creëer je geen schaduwen en wordt het bovendien aangenamer vertoeven in je badkamer.
 • Kies een heldere, neutrale lichtkleur van bijvoorbeeld 3000K. Deze lichtkleur sluit het beste aan bij natuurlijk licht en zorgt voor de meest correcte weergave bij het aanbrengen van make-up of het scheren.

 

 1. Zorg ervoor dat de elektriciteitskabels in de basis van je aansluiting toekomen.
 2. Bevestig de kabels aan de aansluitpunten van je plafondlamp door ze vast te schroeven of te pluggen.
 3. Raadpleeg zeker de handleiding van je plafondlamp voor meer informatie.

 

 1. Bevestig de beugel van je lamp tegen het plafond.
 2. Sluit nu de elektriciteitskabel aan op je plafondlamp.
 3. Fixeer het armatuur op de beugel.
 4. Raadpleeg zeker de handleiding van je plafondlamp. Het bevestigen van de lamp kan namelijk verschillen van armatuur tot armatuur.

 

 • De keuze van een plafondlamp is grotendeels afhankelijk van je smaak en de ruimte waarin hij zal hangen.
 • Kies voor een richtbare plafondlamp als je graag flexibel licht wenst. Zo kan je zelf kiezen welke delen van de ruimte je wenst te verlichting.
 • Wil je een algemene lichtverdeling? Dan kan je kiezen voor een plafondlamp met diffuus licht.

Vind plafondverlichting bij Peeq

Plafondlampen nodig? In de online verlichtingshop van Peeq vind je snel en eenvoudig het type plafondlamp dat je zoekt.

Wat?

Plafondlampen zijn binnenshuis de meest voorkomende vorm van verlichting. Ze zorgen voor de algemene verlichting, maar kunnen net zo goed sfeermakers zijn.

Plafondverlichting is ook erg verscheiden. Van strakke railsystemen tot prachtige design hanglampen, ze vallen allemaal onder de noemer plafondlampen. Elk type plafondlamp heeft zijn specifieke voordelen en heeft een ander nut.

Keuzemogelijkheden van plafondlampen

Plafondlampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen. Ben je op zoek naar inbouwspots als algemene verlichting of wil je net die ene eyecatcher uitlichten met een richtbare plafondlamp? Bij Peeq vind je ongetwijfeld de geschikte plafondverlichting voor alle doeleinden.

Spots, inbouw of opbouw, zijn uitermate geschikt als algemene verlichting. Sluit ze aan op een dimmer en je kan er ook meteen de juiste sfeer mee creëren. Met richtbare spots kan je trouwens ook bepaalde items letterlijk in the spotlight plaatsen, zoals een schilderij of kunstwerk.

Hanglampen en opbouw plafondlampen zijn dan weer vaak kunstwerken op zich. Ze kunnen net dat tikkeltje extra bieden die een mooie kamer omtovert in een prachtige ruimte. Van simpele pendeltjes tot majestueuze kroonluchters, in onze webshop is er keuze te over.

Railsystemen of draad- / kabelsystemen bieden dan weer het voordeel dat je meerdere lichtbronnen op één lichtpunt kan aansluiten. Dit is ideaal voor grotere ruimtes, zoals winkels, galerijen en restaurants, maar ze kunnen net zo goed bij jou thuis.

Plafondverlichting online kopen: snel, veilig en gemakkelijk bij Peeq

Online plafondlampen bestellen doe je snel en makkelijk in de online verlichtingswinkel van Peeq. Dankzij een grote voorraad stockartikelen kunnen we zorgen voor een snelle verzending. Deze worden dan vlot én correct op jouw adres geleverd.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën
Bekijk meer
Bekijk meer
Bekijk meer