807354389340702
Home > Accessoires > Decoratie

Decoratie

100% je eigen stijl met de juiste decoratie

Van je huis een thuis maken doe je enkel en alleen door jezelf erin weer te geven. Door te kiezen voor decoratie die iets vertelt over jou als persoon, je interesses en je dromen. De stijl van je interieur bepalen door alleen te kijken naar de nieuwste trends is geen goede strategie voor lange termijn. Van welke dingen word je gelukkig? Wat zijn zaken die mensen automatisch associëren met jou als persoon? Als je die dingen kan verwerken in je interieur voelt het gewoon beter. Dan voelt het echt als thuis.

Geen thema, wel een concept

Helemaal gek zijn op het strand is voor veel mensen een reden om hun interieur onder te dompelen in schelpvormige decoratie en een eindeloze stroom aan gestreepte blauwtinten. Maar in plaats van je liefde voor de azuurblauwe zee om te vormen tot een thema kan je die kenmerken ook omzetten naar een concept. Dat klinkt misschien wat gek maar het is de ideale manier om je interieur hedendaags te houden.

Om een concept uit te werken moet je vooral letten op de materiaal- en kleurkeuze. Zo kan de strandliefhebber werken met materialen als jutte, ruwe steen en natuurlijk hout. Voor de kleuren kijken we naar neutrale beigetinten en diepe blauwtonen. Maar ook glinsterende oppervlakken met een pareleffect mogen hier zeker niet ontbreken. Zet nog een huisparfum neer en je waant je zo op je favoriete plek.

De gouden regel van decoratie

Klaar om nieuw leven in je interieur te blazen? Dan geven we je graag nog de gouden regel mee die je helpt om elke ruimte naar een hoger niveau te tillen. Als je helemaal verzot bent van symmetrie en orde kan je deze best overslaan. Decoratie is namelijk beste vriendjes met oneven getallen en een tikkeltje chaos.

Kies er bijvoorbeeld voor om een kleur drie keer te laten terugkomen in accessoires in plaats van vier keer. Heb je een open kast? Dan is het handig om die objecten zo te plaatsen dat ze een driehoek vormen. Zo neem je het oog mee van de ene naar de andere kant. Deze regel kan je overal toepassen en zelfs je grotere designstukken kunnen hierin worden meegenomen.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.