Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Anglepoise

Tijdloos design in een retro jasje

Met een geschiedenis die helemaal teruggaat tot de jaren 1930, staat Anglepoise bekend om zijn indrukwekkende arm-balansmechanisme. Dat betekent dat je de lampen, door het scharnier in het middenstuk, flexibel kunt aanpassen en altijd precies de juiste hoeveelheid licht hebt op de plaats waar jij het nodig hebt. Anglepoise heeft een brede collectie aan bureaulampen, tafellampen, wandlampen, hanglampen en plafondlampen, stuk voor stuk ontworpen om jouw ruimte optimaal te verlichten. En het beste van alles: deze lampen zijn niet alleen praktisch, maar ze zien er ook nog eens modern en stijlvol uit. Daarom zijn ze perfect voor zowel thuis als op kantoor.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Springveren als basis

In 1931 bedacht George Carwandine, auto-ontwerper van beroep, een nieuwe soort springveer. Deze springveer was echter niet nuttig als auto-onderdeel en vond zijn weg in het ontwerp van de eerste Anglepoise lamp. Deze lamp werd ontworpen naar gelijkenis van een menselijke arm. Dankzij het gebruik van 4 springveren kon deze lamp zich namelijk met sprekend gemak in verschillende bochten draaien.

Deze lamp bleek echter heel industrieel, waardoor er in 1935 een lamp met 3 springveren werd ontworpen, gericht op woonomgevingen. De Anglepoise Original 1227 werd geboren, een fel begeerde klassieker onder de bureaulampen. Deze bureaulamp vormde het begin van het iconische designmerk dat vandaag nog steeds enorm populair is.

Klassiekers met een moderne toets

Het succes van Anglepoise steunt op de waardevolle kennis uit hun jarenlange ervaring. Alle ontwerpen weerspiegelen stijl, duurzaamheid en efficiëntie. Het gamma werd uitgebreid en moderne elementen werden vlekkeloos opgenomen in het klassieke ontwerp. Frisse kleuren en moderne vormen vonden hun weg in de nieuwe collecties.

Dit blijkt duidelijk uit het de vormen van de Original 1227 Brass, een elegante reflectie van de originele Anglepoise lamp. Een ander fascinerend ontwerp is de Giant Anglepoise. Deze reusachtige versie van de Anglepoise Original 1227 werd ontworpen voor het Roald Dahl museum.

Oorlog, kunst, muziek en postzegels

Anglepoise haalde ook op andere manieren het nieuws. Eind jaren '80 vonden wetenschappers die op zoek waren naar het monster van Loch Ness een bommenwerper die gebruikt werd tijdens WO II, die verlicht werd met de Anglepoise omwille van zijn stevigheid en flexibiliteit. Opmerkelijk, na al die jaren werkte de Anglepoise lamp nog steeds!

Kunstenaar David Mach liet zich verleiden om een enorme hand te maken met 360 zwarte Anglepoise lampen. Het werk kreeg de naam "The Giant Hand Sculpture named Knuckle Shuffle". Ook The Soft Boys zochten inspiratie bij deze iconische lamp. In 1979 lanceerden ze het lied "I want to be an Anglepoise lamp". En ten slotte kwamen er in 2009 verscheidene nieuwe Royal Mail postzegels uit met iconische Britse designs. De Anglepoise lamp mocht hier uiteraard niet op ontbreken

De Anglepoise is een klein wonder van evenwicht, een kwaliteit in het leven die we niet waarderen zoals we zouden moeten.

Anglepoise