Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Wat is de ideale ophanghoogte van een wandlamp?

De hoogte van een wandlamp bepaal je uiteraard zelf, en hangt vaak af van je persoonlijke voorkeur of de toepassing. Maar meestal wordt een hoogte van 1m60 à 1m70 als maatstaf genomen. Zo bevindt de wandlamp zich ongeveer op ooghoogte. Dit vermijdt verblinding doordat je niet rechtstreeks in de lichtbron kunt kijken.
 
Bovengenoemde regel geldt voor up-en-down of up/down wandlampen, wandlampen met indirect licht. Een kleine LED-inbouwspot in de hal of boven de trap moet uiteraard lager geïnstalleerd worden. Deze zijn bedoeld voor oriëntatie om jouw ’s nachts door de hal te gidsen.
 
Downlighters die zich hoger bevinden kunnen vanwege verblinding storend ervaren worden. Hetzelfde geldt voor uplighters die te laag hangen.
 
Tip: houd in een ruwbouw ook rekening met de vloeropbouw. Wanneer er bijvoorbeeld op de betonplaat nog 10 cm isolatie en 8 cm chape komt, neem dan een hoogte van 1m78 à 1m88.
 

Wandlampen online bestellen

Nu je de ideale hoogte weet om wandlampen te monteren is het enkel nog kwestie van de perfecte wandlampen uit te kiezen. In ons gamma vind je voor elke kamer en voor elke stijl de perfecte wandverlichting. Maak je keuze en bestel eenvoudig online.
 

Ontdek alle wandlampen