Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Kan ik best 8°, 24° of 45° AR111 lampen gebruiken?

 
De keuze hangt vooral af voor welke toepassing u de lampen wenst te gebruiken. Het uitzicht van de lamp blijft voor de drie types hetzelfde. Het aantal graden van de lampen geeft de stralenbundel van het licht aan. Hoe groter het aantal graden hoe breder de bundel.
 

8° openingshoek:

Een lamp met een openingshoek van 8° heeft een zeer smalle lichtbundel. Het volle vermogen van de lamp wordt gebundeld in een zeer smalle lichtstraal van 8°. Er is weinig omgevingslicht of 'strooilicht'.
 
Deze toepassing wordt vooral voorzien om voorwerpen, planten, kunst, enz. uit te lichten. Indien u meerdere van dit soort lampen in een kamer plaatst, krijgt u smalle, afgescheiden lichtstralen i.p.v. een egale lichtverdeling.
 

openingshoek 8 graden

 

24° openingshoek:

Een lamp met een openingshoek van 24° heeft een gemiddelde lichtbundel. Het volle vermogen van de lamp wordt gebundeld in een lichtstraal van 24°. Er is wel wat omgevingslicht. Deze toepassing wordt vooral voorzien om grotere voorwerpen, bepaalde delen van de woonkamer, enz. uit te lichten.
 

openingshoek 24 graden

 

45° openingshoek:

Een lamp met een openingshoek van 45° heeft een brede lichtbundel. Het volle vermogen van de lamp wordt gebundeld in een lichtstraal van 45°. Er is wel omgevingslicht. Deze toepassing wordt vooral voorzien voor algemene verlichting in de kamer. Indien u meerdere lampen in een kamer plaatst krijgt u een egale lichtverdeling.
 

openingshoek 45 graden