Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Fun
Collectie
Moon
Collectie
Wire
Collectie
Pantop

Verpan

Deens design met Verner Panton

Verpan, opgericht in 2003, zet de traditie voort van de Deense ontwerper Verner Panton. In eerste instantie richtte Verpan zich op Pantons verlichtingsontwerpen, maar in 2010 breidde het bedrijf zijn activiteiten uit met meubelen en verwierf het een reputatie als de belangrijkste hedendaagse curator van Pantons werk. Verpan is gevestigd in Denemarken en is een baken van innovatie en design van hoge kwaliteit. Hun unieke collecties verlichting en meubilair, geïnspireerd door Pantons visie, combineren kunstzinnigheid met functionaliteit. Elk Verpan product belichaamt fijne details, superieure kwaliteit en vakmanschap, waardoor het een gewaardeerde naam is in de designwereld.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Uitgelicht

Populaire collecties

Verner Panton

Verner Panton was een man met een opvallende persoonlijkheid en een indrukwekkend gevoel voor design. Hij liet zich niet leiden door traditionele denkbeelden en ontwikkelde prachtige verlichting die stuk voor stuk getuigden van persoonlijkheid.

De Topan Lamp, ontwikkeld in 1959, kenmerkt het begin van een reeks van prachtige verlichting. Deze verlichting wordt vandaag nog steeds door vele mensen gekoesterd. Het merk Verpan legt zich dan ook volledig toe op het herontwerpen van de prachtige creaties van deze Deense creatieveling.

Over Verpan

Het verhaal van Verpan begint in 2003 in Denemarken. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste en meest gerenommeerde merken in verlichting en meubilair. Het succes van het bedrijf vloeit voort uit de kwaliteit van de ontwerpen van Verner Panton. Verpan is namelijk de grootste producent van verlichting en meubilair ontworpen door Verner Panton.

Opmerkelijk bij het herontwerpen van Verner Pantons originelen is de inspirerende samenwerking met de weduwe van Verner Panton. Klassiekers van Verner Panton, zoals de Fun en de Onion vormen de basis voor prachtig modern design. Verpan biedt staanlampen, tafellampen, plafondlampen en hanglampen.

Glamoureuze en kleurrijke verlichting

Verpan brengt moderne verlichting met wortels genesteld in traditie. Tevens geeft de verlichting een ruimte iets glamoureus, zelfs wanneer ze niet branden! Zo zorgen de gekrulde stroken metaal van de Spiral voor een wonderlijk lichtspel, wanneer het daglicht erop weerkaatst.

Net zoals bij Verner Panton, spelen kleuren en vormen een belangrijke rol. Door middel van het experimenteren met licht en kleur tracht men de toeschouwer zijn verbeelding te laten gebruiken.

Verpan is - net als Verner Panton - een product van de Deense designtraditie, die Denemarken op de wereldkaart heeft gezet voor functioneel, modern en uniek design.

Verpan