Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Vertigo
Collectie
Donut
Collectie
Weekend

Petite Friture

Elegant Frans ontwerp

Petite Friture is gevestigd in Frankrijk en staat voor elegantie, toegankelijkheid en creativiteit. Met hun populaire Vertigo collectie toont dit merk een unieke mix van talent van jonge ontwerpers en duurzame toepassingen. Elke Petite Friture lamp voegt karakter en verfijning toe aan elke kamer en weerspiegelt de toewijding van het merk aan hoge kwaliteit en boeiend design. Maak kennis met Petite Friture - waar design, eenvoud en uitzonderlijk vakmanschap samenkomen.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Baanbrekend design & doelgericht bedrijf

Petite Friture heeft naam gemaakt als een designer als geen ander, een wereld om in te leven met een geheel onafhankelijke stijl en toon.  Het 30-koppige team achter het Franse bedrijf, dat nu in meer dan 30 landen actief is via heel wat verschillende verkooppunten, is internationaal sterk gegroeid. Intussen hebben ze meer dan 60 ontwerpers op zijn naam en blijven ze moedig doorgaan met het ontdekken van nieuw talent en het koesteren van een project met een doel.  

Petite friture is er trots op een standpunt in te nemen, op zoek naar de beste oplossingen bij elke stap, gebruikmakend van de juiste technieken en de juiste mensen om de planeet beter te maken en iets goeds te doen. Petite friture is meer dan een designer, het is een gemoedstoestand gebaseerd op vertrouwen en optimisme Hun ambitie: door middel van hun collecties bijdragen aan het maken van het goede uit schoonheid.  

 

Sinds januari 2023 is Petite Friture een bedrijf met een doel.

Hun sociale en milieuverplichtingen zijn nu vastgelegd in de statuten van het bedrijf. Al in 2010 werd de productie van de inmiddels iconische Vertigo hanglamp toevertrouwd aan APF France handicap (een Franse non-profit die strijdt voor de rechten van gehandicapten). Daarmee werd de basis gelegd voor hun engagement om anderen te helpen en te pleiten voor een open en inclusieve samenleving die is gebaseerd op solidariteit. Die toewijding is in de loop der tijd gegroeid en vandaag de dag creëren ze ontwerpen die goed doordacht zijn: duurzaamheid die hun ecologisch verantwoorde producten verbeteren en de voordelen van circulariteit omarmt. 

 

Enkele belangrijke cijfers:

 

  • 70% Europese productie & een groot deel van de Europese productie is Frans. 
  • 52% van de stukken in hun collecties hebben 5 jaar garantie. 
  • 67% van de meubelen bestaan uit één materiaal of kan worden gedemonteerd. 
  • 65% van de producten heeft een 100% recyclebare verpakking. 

Petite Friture, onthullen van talenten

Petite Friture, de belangrijkste ontwerper van Constance Guisset en een van hun nieuwste aanwinsten, Samy Rio, heeft boven alles een scherp oog voor curatie. Het ontdekken van Franse en internationale talenten met een unieke identiteit, het uitbrengen van hun creatieve talenten en hen begeleiden in een bloeiende carrière.

Hun verhalen doorstaan de tand des tijds, zoals Constance Guisset die er al vanaf het begin bij is; nieuwe verhalen opnemen in een situatie van opkomend talent. Een balans van leeftijden waardoor ze zichzelf vernieuwen, voortdurend evoluerend in de manier waarop ze kijken naar de problemen waar ze vandaag en morgen voor staan. 

 

Schoonheid die weerklinkt, verrast en opvrolijkt. De Petite Friture manier.

Petite Friture