Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Amp
Collectie
Illu
Collectie
Bit

Normann Copenhagen

Waar speelsheid en verfijning elkaar ontmoeten

De ontwerpen van Normann Copenhagen zijn zo fantasierijk als een kinderspel en zo boeiend als een goed geschreven roman. Door esthetiek en functionaliteit moeiteloos te combineren, nodigen we je uit in een wereld van eenvoud, comfort en een vleugje durf. Ontdek, geniet en laat je inspireren! Normann Copenhagen werd in 1999 opgericht door Poul Madsen en Jan Andersen en durft de traditionele designregels uit te dagen. Met een constante zoektocht naar innovatief gebruik van materialen, creëren we een breed scala aan onderscheidende ontwerpen. Voor ons gaat het niet alleen om het verkopen van producten, maar om het bieden van een levensstijl.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Norm 69, het begin van een succesverhaal

Het eerste item dat het Deense label in 2002 op de markt brengt, is de Norm 69. Een ontwerp van Simon Karkov, waarvan de 69 zowel verwijst naar het jaartal waarin Karkov de lamp ontwierp als het aantal stukken waaruit deze lamp bestaat. Sinds 1969 bleef het design onontdekt, tot een kennis van de Deense ontwerper in 2001 een samenwerking voorstelde tussen de ervaren Karkov en de start-up die Normann Copenhagen op dat moment is.

Deze ondertussen iconische lamp moet je bij ontvangst nog zelf in elkaar steken maar wat is het een pareltje eens je alle 69 stukken in mekaar hebt gepuzzeld. Met de introductie van deze lamp was de toon gezet en al snel veroverde Normann Copenhagen de design wereld met innovatieve verlichting en uniek Scandinavisch design.

Simon Legald

Wie even door de producten van Normann Copenhagen scrollt zal opvallend vaak de naam Simon Legald tegenkomen als ontwerper. Hij is dan ook de vaste in-house designer van Normann Copenhagen, met ondertussen al tientallen productfamilies achter zijn naam.

Simons aparte manier van werken zorgt mee voor de herkenbaarheid van Normann. Zo weet hij telkens opnieuw opvallende elementen uit het dagelijkse leven terug te brengen in zijn designs. De Amp lamp is bijvoorbeeld gebaseerd op onderdelen van zijn gitaarversterker. Dingen uit elkaar halen en er daarna dus iets compleet anders mee doen, daar is hij met zijn achtergrond als ingenieur bijzonder goed in.

Mensen en ruimtes verbinden

De tagline van Normann Copenhagen is 'connecting people and spaces'. Zelf beschrijven ze het als het geloof dat ze door fantastisch design mensen en hun omgeving kunnen verbinden en hun leven kunnen verbeteren.

Ze streven er dan ook naar om één van de wereldleiders te worden op vlak van design. Enkel zo kunnen ze voldoende hun stempel drukken om een verschil te maken. Door functionaliteit en design te combineren en te voldoen aan de eisen van de moderne wereld, zowel op vlak van je thuisomgeving als die van je werk.

Wij geloven in het samenbrengen van mensen en ruimtes over de hele wereld en in het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen door de kracht van geweldig design.

Normann Copenhagen