Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Flock of Light
Collectie
Random Light
Collectie
Heracleum
Collectie
Raimond

Moooi

Gewoonweg mooi

Moooi, in 2001 in Nederland opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers, is een designmerk dat normen herdefinieert met zijn eclectische en gedurfde stukken. Het biedt een breed scala aan productcategorieën, waaronder verlichting, accessoires en meubilair, die allemaal een unieke en artistieke charme brengen in elke ruimte waar ze staan en een wereld creëren waar design en eigenzinnigheid elkaar ontmoeten.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

De extra "o" in moooi

Moooi werd in 2001 opgericht door de creatieve designer Marcel Wanders en de slimme marketeer Casper Vissers. De extra 'o' in mooi staat voor de kernwaarde van het merk: de schoonheid die ze met hun ontwerpen aan iedere ruimte willen toevoegen.

Het Nederlandse merk kent een internationaal succes met hun gedurfde ontwerpen en werkt samen met grote namen zoals oa. Maarten Baas, Bertjan Pot, Jurgen Bey en Joep van Lieshout.

Traditioneel & modern

Het valt op te merken dat Moooi lampen vaak een retro indruk geven. Veel van de collecties zijn immers gebaseerd op traditionele en klassieke vormen. De designers verwerken herkenbare elementen om ze vervolgens in een modern jasje te steken. Dit geeft een klassiek maar gedurfd resultaat!

Een ontwerpt dat dit illustreert is de Horse Lamp. Hier wordt een klassieke lampenkap gecombineerd met het sculptuur van een paard, wat een verrassend design tot gevolg heeft! Andere interessante ontwerpen zijn de Kaipo lamp en de Paper Chandelier. Indien u deze lampen bekijkt, zult u onmiddellijk bovenstaand punt begrijpen.

Verschillende ontwerpen van Moooi vielen de afgelopen jaren in de prijzen. Zo won Moooi in 2007 de 'Elle Deco International Design Award' met de Paper Chandelier, een kroonluchter gemaakt uit papier-maché. In 2014 konden we Moooi feliciteren met de 'Best lighting Brand Award' voor Prop Light, ontworpen door Bertjan Pot.

De Moooi Smoke Chandelier is evenzeer een opmerkelijk ontwerp. Deze kroonluchter wordt gemaakt uit verbrand hout en kan men ondertussen bewonderen in verschillende gerespecteerde musea.

De extra "O" in Moooi is om iets extra's over te brengen op het gebied van schoonheid en eigenheid.

Moooi