Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Hanglampen
Collectie
Costanza
Collectie
Hope
Collectie
Compendium

Luceplan

Waar hedendaags design en functionaliteit elkaar ontmoeten

Geïnspireerd door de levendige designcultuur van Milaan in 1978, is Luceplan toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en innovatieve producten. Maak kennis met populaire collecties zoals "Blow" en "Costanzina", die moeiteloos esthetische charme combineren met praktisch vernuft. Ontdek de eenvoud en het raffinement van Luceplan, een merk dat liefhebbers van modern design en een elegant interieur weet te boeien.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Ecologische en tijdloze designs als handelsmerk

Van ontwerp tot verpakking zoekt Luceplan naar oplossingen die het milieu het minste belasten. De voorkeur gaat uit naar recycleerbaar materiaal en men streeft ernaar de afvalproductie te beperken. Verder tracht men producten efficiënt te verpakken en voorziet Luceplan reserveonderdelen om de levensduur van producten te verlengen.

Duurzaamheid betekent ook het ontwerpen van tijdloze concepten, onafhankelijk van de grillen en veranderlijkheid van de mode. De Costanza is niet voor niets de naam van het bekendste Luceplan design! Dit is een tijdloos ontwerp van een uitstekende kwaliteit, verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren.

Italiaanse designverlichting met een visie

Luceplan werd in 1978 opgericht door de drie architecten Riccardo Sarfatti, Paolo Rizzatto en Sandra Severi. De oorsprong van het bedrijf vindt zich in hun vroegere samenwerking met Gino Sarfatti, de oprichter van Arteluce. Ondertussen kent Luceplan een wereldwijd succes en maakt sinds 2010 deel uit van de Philips Consumer Luminaires business.

Als zijnde een bedrijf dat tijdens de oliecrisis werd opgericht, hecht Luceplan veel waarde aan duurzame ontwikkeling. Het verbaast dan ook niet dat Luceplan een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van LED-verlichtingstechnologie.

Een evenwicht tussen kunst en technologie

Een interessant project van Luceplan is het onderzoek naar de verbetering van akoestiek door speciaal ontworpen verlichting. De Luceplan Pétale en de Luceplan Silenzio bieden hier een antwoord op door het gebruik van specifieke vormen en bekleding.

De Luceplan Mesh is een mooi resultaat van het onderzoek naar de verbetering en toepassing van LED-verlichting. Het design van deze elegante hanglamp werd geïnspireerd door de Fibonnaci verhoudingen die men terugvindt in de natuur. De LED verlichting is volledig afstelbaar op persoonlijke smaak en de beoogde functie.

We vermijden formaliteiten en richten ons op het aanbieden van technologisch ontwikkelde verlichtingsarmaturen voor flexibel gebruik.

Luceplan