Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
PH
Collectie
AJ
Collectie
Panthella

Louis Poulsen

Verlicht de wereld met Deens design

Louis Poulsen, een Deense fabrikant van verlichting, staat bekend om zijn uitzonderlijke design en vakmanschap. Sinds de oprichting in 1874 is het merk toegewijd aan het creëren van producten die licht vormgeven. De visionairs achter de beroemde creaties, Poul Henningsen en Arne Jacobsen, legden de basis voor de veelgeprezen PH-collectie. Van een kleine lampenverkoper tot een internationaal bekende verlichtingsfabrikant, de inspirerende reis van Louis Poulsen is een bewijs van het voortdurende streven naar uitmuntendheid.

Laat je inspireren

Populaire producten

Scandinavisch minimalisme

Louis Poulsen is opgericht door Ludvig R. Poulsen, een ondernemer uit Denemarken. Hij begon met een kleine koperfabriek in 1874 en herkende al snel het potentieel van verlichting als een groeiende industrie. De ontwerpen neigen vaak naar minimalisme, waarbij strakke lijnen een rode draad is in het design. De focus ligt op het creëren van aangenaam en functioneel licht.

Tot in de puntjes uitgewerkt

Louis Poulsen hecht veel waarde aan duurzaamheid, wat tot uiting komt in hun hoogwaardige en goed ontworpen producten. Hun verlichting is zo ontworpen zodat ze optimale lichtprestaties leveren, maar tegelijk ook minimaal energie verbruiken. Dat toont aan dat Louis Poulsen energie-efficiëntie ook belangrijk vindt.

Wereldwijd geliefd

Louis Poulsen heeft een indrukwekkende lijst van prijzen en erkenning ontvangen voor hun uitzonderlijke verlichting, waaronder de Red Dot Design Award, de iF Design Award en de German Design Award. Deze onderscheidingen bewijzen de innovatie en kwaliteit van de ontwerpen van Louis Poulsen. Opmerkelijke creaties zijn onder andere de PH-lampen, gemaakt door Poul Henningsen, bekend om hun innovatieve lichtverspreidingstechnieken en tijdloos design.

Bij Louis Poulsen zijn we trots op het transformeren van ruimtes en ervaringen met uitzonderlijk licht.

Louis Poulsen