Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Masters
Collectie
Componibili
Tafellampen
Collectie
GEEN-A

Kartell

Waar Italiaans design tot leven komt

Kartell, een toonaangevend Italiaans designlabel, werd in 1949 opgericht door Giulio Castelli en staat bekend om zijn innovatieve designfilosofie. Met ontwerpers als Philippe Starck en Patricia Urquiola biedt Kartell een kenmerkende reeks iconische meubelstukken, waaronder de Ghost Chair en Componibili opbergmeubels, die de schoonheid van modern design en technologische vooruitgang laten zien. Kartell's toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit heeft zijn positie als internationaal designicoon verstevigd, geliefd bij consumenten over de hele wereld.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Van de automobielsector naar de wereld van design

Het verhaal van Kartell begint bij de komst van een geheel nieuw materiaal, namelijk plastiek. Giulio Castelli, gefascineerd door de vormbaarheid van plastiek, roept in 1949 Kartell in het leven. Het bedrijf beperkt zich in eerste instantie tot de productie van auto-onderdelen en huishoudelijke artikelen.

De brede inzetmogelijkheden van plastiek zorgen ervoor dat de productie zich snel uitbreidt tot laboratorium-producten. In 1963 start Kartell eveneens met het fabriceren van artikelen voor wooninrichting. Met de productie van meubels en verlichting werd de Kartell Habitat Division geboren, ondertussen wereldwijd bekend in de designwereld!

Het onuitputtelijke potentieel van kunststof

Het belangrijkste kenmerk van Kartell is het materiaal dat ze gebruiken. De designers van Kartell onderzoeken het haast onuitputtelijke potentieel van plastiek en verleggen hierbij continu de grenzen van het mogelijke. Met doorgedreven onderzoek tracht men de functionele kwaliteiten en esthetische waarde van plastiek te verbeteren.

Slechts af en toe tonen ze bij Kartell ook hun kunnen met andere materialen. De Smart Wood collectie is hier een mooi voorbeeld van. Hoewel het Italiaanse merk voor de creatie van deze reeks met hout aan de slag ging, is het ze toch weer gelukt om er heel creatief en innovatief mee om te springen.

Kartell loves the planet

Je associeert kunststof misschien niet meteen met duurzaam design. Toch is dat net wat Kartell wel wilt bereiken. Met hun programma "Kartell loves the planet" zetten ze alles in het werk om als bedrijf aan 11 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te voldoen.

Hun doel is om met de meest innovatieve technieken hun impact op het milieu te minimaliseren. Dit laat zich merken in het gebruik van gerecycleerde materialen, hun streven naar een circulaire economie en het promoten van ethische en esthetische duurzaamheid. Uiteraard doen ze dit alles zonder de allerbelangrijks waarde van Italiaans design uit het oog te verliezen: schoonheid.

70 jaar geschiedenis, familie, cultuur en design, industriële producten, nieuwe materialen en vooruitstrevende technologieën

Kartell