Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Zettel'Z
Collectie
Lucellino

Ingo Maurer

Verlichting met speelse schittering

Ingo Maurer, het merk dat bekend staat om zijn innovatieve verlichting, is geboren uit liefde voor de wisselwerking tussen licht, design en technologie. Sinds 1966 hebben de creativiteit en passie van de oprichter licht in huizen gebracht, waardoor elk stuk een kunstwerk is geworden. Van de iconische Birdie en Lucellino tot de prachtige Zettel'z collectie, Ingo Maurer blijft je wereld verlichten met zijn unieke en inspirerende creaties.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Over Ingo Maurer

Ingo Maurer is de grondlegger van het gelijknamige Duitse bedrijf. Dit designlabel werd opgericht in 1963 onder de naam "Design M" om later hernoemd te worden tot "Ingo Maurer GmbH". Vanaf het begin staat dit uitzonderlijke designlabel garant voor indrukwekkend en verrassend design. Zo was één van de eerste designs, de "Bulb", meteen een schot in de roos.

Gedurende de eerste 15 jaar stond enkel Ingo Maurer in voor alle ontwerpen. Hierna liet hij zich ondersteunen door een team jonge ontwerpers, zoals de Italiaan Raffaele Celentanoen en de Duitser Axel Schmid.

Jeugdige fantasie en de klassieke gloeilamp

Kenmerkend voor de verlichting van Ingo Maurer zijn de nostalgische verwijzingen naar elementen uit de kindertijd. De designs voegen als het ware een stukje fantasiewereld toe aan hun omgeving. Een mooi voorbeeld hiervan is de verlichting uit de Ricchi Poveri collectie, een collectie boordevol magie en nostalgie.

Een ander element kenmerkend voor de designs van Ingo Maurer, is de klassieke gloeilamp. Veel van zijn ontwerpen zijn dan ook een ode aan Edison.

Innovatie en publieke kunstwerken

Als innovatief bedrijf is Ingo Maurer koploper in het ontwerpen van designverlichting met LED- en OLED-technologie. Baanbrekende experimenten zijn deze rond het ontwikkelen van lichtgevend tapijt en LED-behangpapier.

Verder laat het designlabel zich graag verleiden tot het brengen van indrukwekkende publieke kunstwerken. Het verlichten van de Torre Velasca is Milaan hier een mooi voorbeeld van.

Het is niet verwonderlijk dat de designs van Ingo Maurer reeds verschillende prijzen wonnen op het vlak van decoratie, design en vernieuwing. Ook worden zijn ontwerpen tentoongesteld in verscheidene designmusea, waaronder het Stedelijk Museum van Amsterdam.

We vervaardigen al onze producten met oog voor detail, met vakmanschap, met de hand.

Ingo Maurer