Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Multi-Lite
Tafellampen
Staanlampen
Hanglampen

Gubi

Herontdekken van vergeten iconen

Gubi, een merk dat geworteld is in Deense designprincipes, is altijd in ontwikkeling en herontdekt vergeten iconen, waarbij traditie en creativiteit hand in hand gaan. Hun ontwerpen, met de iconische Gräshoppa lamp op de voorgrond, zijn elegant en innovatief. Deze toewijding aan tijdloos design laat een blijvende indruk achter op kunstliefhebbers over de hele wereld, waarbij verleden, heden en toekomst naadloos in elk stuk samensmelten. Gubi belichaamt echt de essentie van een sprinkhaan - beweeglijk, sierlijk en vooruitziend.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire Producten

Een Deens familiebedrijf

Het Deense merk Gubi is een familiebedrijf, opgericht door Gubi en Lisbeth Olsen in 1967. In de beginjaren werd er gefocust op het produceren van designmeubelen. Later introduceerden hun twee zonen ook andere productcategorieën, waaronder verlichting. Deze zet was een schot in de roos, waardoor Gubi vandaag bekend staat als een merk met wereldwijd hoog aanzien.

De zoektocht naar vergeten iconen

Gubi is voortdurend op zoek naar iconische designs uit het verleden. Elke collectie wordt herwerkt tot een hedendaags ontwerp, zonder de roots en het verhaal van het originele te vergeten.

Zo krijgen prachtige creaties, ontworpen vanaf de jaren '30 tot de jaren 70', een klassevol tweede leven. Gubi creëert als het ware de verbinding tussen het verleden en de toekomst. Een mooi voorbeeld hiervan is de Multi-Lite collectie.

Uiteenlopende collecties

Gubi verzorgt een heel uiteenlopende collectie, waardoor elke smaak aan bod komt. De Bestlite verlichting is één van de meest bekende. Deze lamp is in productie sinds 1930 en werd sterk geïnspireerd door de Bauhaus-stroming. Onder andere Winston Churchill was een grote fan van deze collectie.

Een heel andere stijl vinden we bij de Semi collectie. De kenmerkende kromming in combinatie met de vlakke onderkant maakte van deze hanglamp de best verkochte verlichting in Denemarken gedurende de jaren '80. Het verbaast dan ook niet dat deze collectie kon genieten van meerder designprijzen!

De schoonheid van de geschiedenis ontmoet de sensatie van nu.

Gubi