Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Benjamin
Collectie
Ball
Collectie
Kobe

Frandsen

Scandinavische deskundigheid sinds 1968

Frandsen, een bekend Deens designmerk dat in 1968 werd opgericht door Benny Frandsen, combineert een rijke geschiedenis met een innovatieve aanpak in zijn verlichtingsoplossingen. Het minimalistische en functionele ontwerp weerspiegelt de principes van Scandinavisch design. Elk product, variërend van moderne vloerlampen tot strakke hanglampen, belichaamt een vastberaden streven naar kwaliteit en esthetiek. Frandsen blijft evolueren en schittert met zijn trendsettende ontwerpen, waardoor het relevant blijft voor zijn klanten.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

populaire producten

Benny Frandsen als grondlegger

Het is in 1968 dat de 27-jarige Benny Frandsen in de kelder van zijn huis verlichting begon te ontwerpen. Hij startte zo zijn eigen bescheiden bedrijfje op, dat later is uitgegroeid tot het internationaal vermaarde designmerk Frandsen.

Ook vandaag nog staat Benny Frandsen aan het roer van de succesvolle onderneming waaraan hij meer dan 50 jaar geleden is beginnen bouwen. Het Deense merk kan intussen steunen op een jarenlange ervaring op het gebied van verlichting, vertrouwend op de kwaliteit en originaliteit van hun creaties.

Een portfolio boordevol tijdloos design

Dankzij hun grenzeloze originaliteit en een diepgaand marktinzicht is Frandsen erin geslaagd een veelzijdig gamma aan verlichting te ontwikkelen. Een van de grootste troeven van hun designs is dat ze zowel hedendaags als tijdloos ogen, het ideale recept voor een designklassieker die decennialang populair blijft.

De Ball collectie is hiervan het voorbeeld bij uitstek. Ontworpen in 1968 door Benny Frandsen en dus al meer dan 50 jaar oud, maar nog steeds relevant en een echte bestseller. Het geheim? Frandsen blijft dit ontwerp steeds verder ontwikkelen, met nieuwe kleuren en uitvoeringen, zodat de lamp op elk moment past bij de huidige trends en technologie.

Samenwerkingen met gerenommeerde designers

Frandsen werkt samen met tal van bekende designers, waaronder Guillaume Delviane, Friis & Moltke, 365° North en Concrete Amsterdam. Het komt dan ook niet als een verrassing dat het merk al verschillende keren in de prijzen is gevallen met hun verlichting. De Kobe hanglamp, een ovaal design gemaakt van mondgeblazen glas, werd bijvoorbeeld al bekroond met de prestigieuze Formland Danish Design Award.

Ontdek het aanbod van dit Deense merk en laat je verrassen door het pure vakmanschap. Als er één ding is dat we kunnen leren van Frandsen, dan is het wel dat goed design en een goed zakelijk inzicht nooit uit de mode geraken.

Onze stijl is internationaal met een vleugje Scandinavië en de algemene sfeer is vrolijk, positief en ongedwongen.

Frandsen