Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Gregg

Foscarini

Perfecte mix van innovatie en artisticiteit

Foscarini is een Italiaans verlichtingsmerk dat bekend staat om zijn innovatieve en artistieke ontwerpen. Foscarini werd in 1981 opgericht op het Venetiaanse eiland Murano en combineert vakmanschap en technologie. Hun unieke verlichtingsoplossingen, waaronder de populaire Gregg, Caboche en Aplomb collecties, zijn niet alleen functioneel maar ook visueel aantrekkelijk en dienen als designobjecten en lichtbronnen. Ontdek de perfecte mix van geschiedenis en innovatie om uw ruimtes te verlichten met Foscarini.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Originele designverlichting

Aangezien Foscarini belang hecht aan het ontwikkelen van nieuwe, originele producten, kan de ontwikkelingsfase van een product erg lang in beslag nemen.

Zowel materialen als ontwerp worden zorgvuldig geanalyseerd. Dit leidt tot innovatieve designs die bestand zijn tegen de wispelturigheid van trends en uitgroeien tot ware klassiekers.

Zo een klassieker is de Foscarini Twiggy ontworpen door Marc Sadler. Deze lamp doet denken aan een vislijn vanwege de superdunne glasvezel stang en de grote lampenkap.

Design uit Venetië

Foscarini vindt zijn oorsprong in 1981 op het eiland Murano, beroemd om het handgeblazen Murano glas. Het is dan ook niet vreemd dat de eerste ontwerpen van Foscarini voornamelijk uit glas bestonden.

Nadat Foscarini zich toespitste op designverlichting, verhuisde het in 1994 naar het Venetiaans vasteland. Foscarini groeide snel uit tot een innovatief designmerk waarbij glas niet langer focus was. Door de unieke samenwerking met Diesel kon Foscarini haar status verder versterken en werd haar markt verder uitgebreid.

De drang naar originaliteit in designs gaat hand in hand met een interesse naar nieuwe materialen. Behalve het bijzondere Murano glas gebruikt Foscarini dan ook heel wat andere materialen, zoals polyethyleen, hout en aluminium. Zelfs kevlarvezel, glasvezel, koolstofvezel en beton worden in designs gebruikt.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Aplomb hanglamp, een elegante lamp volledig vervaardigd uit beton. De Foscarini Mite werd daarentegen gemaakt uit glasvezel, koostofvezel en kevlarvezel. Door de gebruikte materialen ontstaat een knus diffuus licht.

Foscarini lampen zijn ontworpen als designobjecten die ruimtes transformeren: we brengen schoonheid, we wekken emoties op.

Foscarini