Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Fontana Arte

Italiaans topdesign sinds 1932

Fontana Arte, de belichaming van Italiaans design, geeft je leven een speciaal tintje met zijn perfecte combinatie van functionaliteit en artistieke charme. Dit merk werd in 1932 opgericht in het hart van Milaan en heeft een boeiend verhaal van innovatie en creativiteit. Elk stuk van Fontana Arte transformeert je leefruimte en draagt een vleugje van het rijke Italiaanse artistieke erfgoed met zich mee. Onder de indrukwekkende collectie van Fontana Arte springt de Fontana tafellamp eruit als een ware weerspiegeling van de essentie van het merk. Ontworpen in 1954, combineert dit meesterwerk moeiteloos functionaliteit en elegantie.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

1881 - de start van een succesverhaal

Toen Luigi Fontana in 1881 zijn zaak oprichtte, lag de focus op het produceren van floatglas voor de bouwindustrie. Het bedrijf bracht verfijnde, exclusieve glazen woonaccessoires op de markt.

Een keerpunt kwam er in 1931, op het moment dat Gio Ponti de nieuwe artdirector werd. Hij besloot Pietro Chiesa, een voortreffelijke glazenmaker, bij het project te betrekken. Het werd de start van een nieuwe divisie binnen het bedrijf, die de naam Fontana Arte kreeg. Vanaf dat moment begon het bedrijf ontwerpen te creëren met een meer ambachtelijke uitstraling.

Van minimalisme tot extravagantie

Fontana Arte groeide uit tot een wereldspeler op vlak van verlichting en woonaccessoires. De voorbije twintig jaar heeft het merk haar assortiment sterk uitgebreid met verschillende nieuwe productlijnen.

Er zijn in het gamma verschillende stijlen terug te vinden: er zijn minimalistische designs die perfect passen in een strak, modern interieur. Maar Fontana Arte produceert ook lampen die wat meer in het oog springen, ideaal voor wie een statement wilt maken met zijn verlichting.

Enkele toppers van Fontana Arte

Een van de meest populaire designs van Fontana Arte is lo, een speelse wandlamp die te verkrijgen is in verschillende kleuren. Dit model wordt vaak gebruikt in de slaapkamer, maar past ook perfect in een hotelgang of op kantoor.

Wie op zoek is naar een bijzondere hanglamp kan eens kijken naar Pinecone. Deze lamp lijkt, zoals de naam al weggeeft, op een glazen dennenappel en vormt een blikvanger in de ruimte. Een aanrader voor boven de eettafel.

De artistieke waarde van Fontana Arte komt het best tot uiting in een symfonie van architectuur, oppervlakken en meubilair.

Fontana Arte