Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Lampe B
Collectie
Lampe Gras
Collectie
Here Comes The Sun
Collectie
Focus

DCWéditions

Tijdloze designverlichting uit Parijs

DCWéditions is een merk dat bekend staat om zijn unieke en tijdloze verlichtingsontwerpen. Met een passie voor het vinden van de perfecte balans tussen historische elegantie en moderne innovatie, maakt dit merk al sinds 1921 furore. Een van hun meest iconische ontwerpen is de Lampe Gras, gemaakt door Bernard-Albin Gras. Deze lamp, met zijn eenvoudige, stevige en ergonomische vorm, was zijn tijd opmerkelijk ver vooruit en blijft een belangrijk onderdeel van hun collectie. Ervaar de magie van DCWéditions en verlicht uw ruimte met hun buitengewone verlichtingscreaties.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Het ontstaan van DCWéditions

Hoewel de modellen van DCWéditions misschien anders doen vermoeden is het Franse merk nog behoorlijk recent. Pas in 2008 zag het Parijse designlabel het levenslicht. Onder de naam DCWéditions wilden Philippe Cazer en Frédéric Winkler eerlijke objecten op de markt brengen die de tand des tijds zouden doorstaan.

De DCWéditions Lampe Gras, gebaseerd op een ontwerp van Bernard-Albin Gras was het eerste 'object' dat ze toevoegden aan hun collectie. De originele Gras lamp uit 1921 kreeg een update, zodat het model zou voldoen aan hedendaagse normen. Met het succes van deze eerste DCWéditions was de toon gezet. In de jaren die volgden brachten de Parijzenaars nog verschillende schitterende re-edits van klassiekers uit.

Eigentijdse DCW designs

Naast oude designs nieuw leven inblazen brengt DCWéditions ook nieuwe ontwerpen op de markt. Collecties als ISP, In The Tube en In The Sun zijn duidelijk geïnspireerd door het verleden en toch ontegensprekelijk hedendaags.

Dit is ook de kracht van het Franse merk. Door niet toe te geven aan modegrillen en trends weten ze een eigenheid te behouden die tijdloos en luxueus oogt. Zoals ze het zelf zeggen: "We willen niet iedereen proberen te behagen, maar we denken dat er genoeg zijn zoals wij zodat onze objecten hun publiek wel zullen vinden."

De veelzijdigheid van DCW éditions

De verlichtingscollectie van DCWéditions bestaat slechts uit een twintigtal collecties. Toch weet het Parijse merk met deze eerder beperkte portfolio een enorm veelzijdig aanbod te brengen. Zo zijn er van de DCW Lampe Gras bijvoorbeeld meer dan dertig verschillende modellen verkrijgbaar, waarvan er zelfs vijf geschikt zijn voor buitengebruik.

Ook de DCW Mantis collectie blinkt uit in veelzijdigheid. Het populaire ontwerp van Bernard Schottlander uit 1951 is verkrijgbaar als hanglamp, tafellamp, staande lamp en wandlamp.

DCWéditions streeft ernaar tijdloze objecten te produceren die nooit toegeven aan de mode.

DCWéditions