Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Nama
Collectie
Pebble
Collectie
Twiggy
Collectie
Z-series

Ay illuminate

De unieke schoonheid van verschillende culturen

Bij Ay illuminate geloven ze sterk in de kracht van lokale ambacht, waar de culturele identiteit in verweven zit. Dat is precies waarom ze voor hun prachtige lampencollectie samenwerken met vakmensen van over de hele wereld. Ay illuminate is zoveel meer dan alleen verlichting, het is een sociaal en cultureel project dat invloeden van alle continenten naar jouw huiskamer brengt.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

De wereld komt samen in Nederland

De naam doet misschien anders vermoeden, maar Ay illuminate is een Nederlands merk met hoofdkwartier in Amersfoort. De lampen van Ay illuminate daarentegen komen van over de hele wereld.

Voor de productie van hun verlichting zoeken oprichtster Ay Lin Heinen en haar team in alle uithoeken van de wereld naar wat de plaatselijke natuur en cultuur te bieden heeft. Vinden ze een product dat past bij één van hun designs, dan gaan ze een samenwerking aan met lokale ambachtslui voor de verwerking ervan. Van kasjmier uit Afghanistan tot vissersnetten uit Swaziland, het komt allemaal samen in Nederland, bij Ay illuminate.

Keep it simple

Toen Ay Lin Heinen Ay illuminate begon, was er geen plan. Zij en haar zus hadden een collectie van eigen en aangekochte woonaccessoires samengesteld en deze bonte mix zou hun interieurmerk worden. Helaas sloeg dit niet aan.

Het was pas toen een vriend uit de designwereld hen aanraadde om alle designs die niet van hen zelf waren overboord te gooien dat Ay illuminate vorm kreeg. 75% van de collectie werd geschrapt, de focus ging naar verlichting. Met deze 'Keep it simple' strategie ging Ay illuminate een nieuwe en succesvolle richting uit.

Natuurlijke materialen, eerlijke productie

Natuurlijke materialen zijn al enkele jaren behoorlijk in trek in de interieurindustrie. En ook de vraag naar 'eerlijke' producten stijgt jaar na jaar.

Laat dit nu net twee van de sterke pijlers van Ay illuminate zijn. De volledige collectie bestaat uit natuurlijke grondstoffen die via een netwerk van eerlijke handel gekocht worden bij lokale werkers. Tel hierbij nog de prachtige designs tot welke deze materialen verwerkt worden en het succes van Ay illuminate wordt al snel duidelijk.

Meer dan een ontwerp. We geven vorm aan natuurlijk bestaande structuren, vormen en materialen.

Ay Illuminate