Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Tolomeo

Artemide

Elegantie en futurisme

Ernesto Gismondi en Sergio Mazza bundelden hun krachten en richtten Artemide op in 1960. Ze deelden een visie voor een merk dat zich toelegde op het ontwerpen van verlichtingsproducten die het leven van mensen verbeteren. Door intuïtie, ervaring en klantgericht onderzoek te combineren, brengt Artemide elegantie en futurisme in hun verlichtingsstukken. Hun iconische collecties zoals Tizio, Tolomeo en de op appels geïnspireerde Pirce-collectie hebben een blijvende impact achtergelaten in de wereld van de verlichting. Met een breed scala aan beschikbare opties, of je nu op zoek bent naar een vloerlamp, hanglamp of iets daar tussenin, Artemide heeft het voor je.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Italiaanse oorsprong

Artemide werd in 1960 te Milaan opgericht door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza. De Italiaanse oorsprong wordt hoog in het vaandel gedragen en is in ieder product aanwezig. Bekende ontwerpers verbonden met Artemide zijn Giancarlo Fassina, Michele de Lucchi, Ernesto Gismondi, Karim Rashid en Adrien Gardère.

In hun zoektocht naar de verbetering van lichttechnologie hecht Artemide veel belang aan experimenteren. Veel van de inzichten komen voort uit onderzoek in het gespecialiseerde onderzoekscentrum van Artemide.

Naast de gewone Artemide designreeks biedt Artemide overigens ook een breed gamma aan architecturale verlichting, dit onder de naam Artemide Architectural.

Duurzame ontwikkeling

Artemide hecht veel belang aan de duurzame ontwikkeling van hun verlichting, wat zich van A tot Z in het productieproces weerspiegelt.

Bij het ontwerp van hun producten worden moeilijk recycleerbare materialen vermeden. Er is aandacht voor het zorgvuldig gebruiken van grondstoffen. Men tracht producten te ontwerpen die in de productie en als eindproduct een minimaal aan energie verbruiken. Verder worden de prachtige creaties zorgvuldig verpakt met oog op zo weinig mogelijk en makkelijk te recycleren afval voor de eindgebruiker.

Het engagement van Artemide reikt zelfs verder door het geven van workshops en seminaries. Op deze manier tracht het merk haar kennis rond duurzame verlichting en haar visie op het milieu te delen.

The Human Light

"The Human Light" verwoordt perfect de filosofie die Artemide hanteert bij het ontwerpen van hun verlichting. Artemide vertrekt immers steeds vanuit de menselijke behoefte. Het Italiaanse designmerk tracht met doordacht ontwerp een belangrijke en nuttige aanvulling op het dagelijks leven te zijn.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid zijn daarom de belangrijkste troeven van hun stijlvolle designs. Verlichting wordt afgestemd op de ruimte, de gemoedstoestand en het levensstadium van de gebruiker.

De Artemide lampen worden op internationaal niveau beschouwd als iconen van hedendaags design.

Artemide