807354389340702

Grondspots buiten

FAQ

 

  • Kies een grondspot met voldoende IP-waarde voor buiten. Hoe hoger de IP-waarde, hoe beter de bescherming. Voor een grondspot raden we een IP-waarde aan van IP67 of IP68.
  • Maak een waterdichte aansluiting. De veiligste manier om dit te doen is door de verbinding te maken in een aftakdoos, en deze vervolgens vol te gieten met hars. De giethars in de aftakdoos zorgt ervoor dat de verbinding en ook je tuinspot volledig vrij blijft van water.
  • Voorzie een afwatering voor de grondspot zodat er geen vocht op of rond de spot kan blijven staan. Dit kan bijvoorbeeld door een verhoogd grindbed te maken rondom de grondspot.
  • Plaats de grondspot dus ook niet in het laagste deel van de grond. Hierdoor loop je het risico dat regenwater richting de grondspot stroomt en enige tijd in of rond je spot blijft staan alvorens op de drogen.

 

  1. Plaats eerst het potje van de grondspot op de gewenste plek.
  2. Maak een waterdichte aansluiting. De veiligste manier om dit te doen is door de verbinding te maken in een aftakdoos, en deze vervolgens vol te gieten met hars. De giethars in de aftakdoos zorgt ervoor dat de verbinding en ook je tuinspot volledig vrij blijft van water.
  3. Bevestig de spot in het potje van de grondspot.
  4. Raadpleeg de handleiding van je grondspot voor een correcte aansluiting. De aansluiting van de spot kan namelijk verschillen van armatuur tot armatuur.

Grondspots voor in de tuin nodig?

In de online shop van Peeq vind je snel en eenvoudig het type grondspot dat je zoekt.

Wat?

Net als binnenshuis, worden grondspots voor buiten vaak gebruikt als accentverlichting: grondspots kunnen een boom, een standbeeld of een muur belichten, of ze kunnen de contouren van bepaalde tuindelen accentueren.

Grondspots kunnen ook als padverlichting dienen of om een gevel mooi uit te lichten. Voor al deze toepassingen vind je bij Peeq gegarandeerd de ideale spot.

Uitgebreide keuze grondspots

Peeq heeft een zeer ruim assortiment grondspots voor buiten. Grondspots voor buiten bestaan in verschillende stijlen materialen, vormen en afmetingen. We hebben in ons assortiment zeker het type grondspot dat bij jouw tuinconcept aansluit.

Peeq heeft grondspots met halogeen, spaarlampen en led-lampen. Halogeen grondspots geven een sterk en helder licht. Grondspots met spaarlampen zijn een stuk energiezuiniger. Grondspots met led-lampen tenslotte zijn het meest energiezuinig en de brandduur van led-verlichting is aanzienlijk langer. Welk type, uitvoering of vorm grondspot je ook zoekt, in de online shop van Peeq vind je snel en eenvoudig het soort grondspot dat je zoekt.

Basisvereisten

Omdat grondspots zich buitenshuis in de bodem bevinden, moeten ze tegen een stootje kunnen. Grondspots moeten druk-, kras-, water- en stofbestendig zijn. Er wordt immers over gelopen, en ze moeten op een veilige manier alle weersomstandigheden kunnen doorstaan. Vandaar dat grondspots altijd een vrij hoge IP-waarde hebben: dit is de waarde die aangeeft hoe stof- en waterbestendig een armatuur is. Grondspots voor in de tuin hebben best een IP-waarde van minstens 67. De grondspots die Peeq aanbiedt zijn steevast van een hoge en duurzame kwaliteit. Let er bij de keuze van de plaatsing van je grondspots in je tuin op dat je de kans op hinderlijke verblinding door grondspots minimaliseert.

Grondspots voor buiten online kopen: snel, veilig en gemakkelijk bij Peeq

Je verlichting veilig bestellen doe je in de online verlichtingswinkel van Peeq. Je kan steeds rekenen op een vlotte en efficiënte bezorging. Het groot aantal voorraadartikelen zorgt dat we snel kunnen verzenden.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.