807354389340702

Opbouw plafondlampen

Vind opbouw plafondverlichting bij Peeq

Opbouw plafondlampen nodig? In de online verlichtingshop van DM Lights vind je snel en eenvoudig het type dat je zoekt.

Wat?

Plafondlampen -ook wel plafonnières genoemd- zijn lampen waarvan de armaturen rechtstreeks tegen het plafond worden geplaatst. Hierdoor hebben plafondlampen als voordeel dat ze minder plaats innemen dan bijvoorbeeld hanglampen. Plafondlampen zijn dan ook uitermate geschikt voor kleinere ruimtes, ruimtes met een laag plafond of ruimtes waarin veel 'verloop' is, zoals de hal. Inbouwspots worden in een aparte categorie behandeld.

Keuzemogelijkheden van opbouw plafondlampen

Plafondlampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen. Zoek je design plafondverlichting, eerder retro of hou je meer van een klassieke stijl, in het assortiment van Peeq vind je zeker een plafondlamp die voldoet aan je vereisten qua vormgeving, kleur, materiaal en budget. Hou bij de keuze van een opbouw plafondlamp steeds de functie van de verlichting voor ogen: dient ze eerder als sfeerverlichting of als algemene verlichting? Hou hierbij ook rekening bij de positie van andere lichtpunten in de ruimte in kwestie.

In je zoektocht naar een geschikte plafondlamp, laat je je in de eerste plaats leiden door je persoonlijke smaak en voorkeur. De collectie plafondlampen van Peeq is zo uitgebreid dat je zonder twijfel snel vindt wat je zoekt. Wil je je plafondlamp kunnen aanpassen aan wisselende situaties, kies dan best voor een richtbare plafondlamp . Hierbij kun je de lichtbundel indien nodig naar een andere plek in de ruimte richten: naar een 'eyecatcher' als een schilderij of een beeld.

Ook dimbare plafondlampen bieden je veel flexibiliteit in het gebruik: een activiteit als lezen vergt immers een andere lichtintensiteit dan bijvoorbeeld tv-kijken. Ook de hoeveelheid beschikbaar daglicht kan je behoefte aan een bepaalde lichtintensiteit beïnvloeden. Sommige plafondlampen worden geleverd met optionele kleurenfilters: zo kun je je verlichting nog meer aanpassen aan je humeur of een bepaalde stemming creëren.

Bij de keuze van een opbouw plafondlamp voor de badkamer kies je best voor waterbestendige armaturen. Kijk hiervoor naar de IP-waarde van het armatuur: deze waarde geeft aan hoe water- en stofbestendig het armatuur van je plafondlamp is. Ook originele en kleurrijke plafondlampen voor in de kinderkamer vind je bij Peeq. Plafondlampen voor buiten worden in een aparte categorie in ons assortiment ondergebracht.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën
Bekijk meer

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.