807354389340702

Inbouwspots

FAQ

 

 1. Laat de elektriciteitskabel toekomen in de opening voor je inbouwspot.
 2. Bevestig de kabels aan de aansluitpunten van je inbouwspot door ze vast te schroeven of te pluggen.
 3. Raadpleeg de handleiding van je inbouwspot voor een correcte plaatsing.

 

 1. Boor een opening naargelang de maten van je inbouwspot.
 2. Sluit de elektriciteitskabels aan op de spot.
 3. Gebruik de veren van de inbouwspot om de spot in de opening te bevestigen.
 4. Raadpleeg de handleiding van je inbouwspot voor een correcte plaatsing.

 

 • Inbouwspots met een lampring kan je vervangen door de lampring te verwijderen en vervolgens de lichtbron te vervangen.
 • Inbouwspots zonder lampring kan je vervangen door de spot volledig te verwijderen en vervolgens de lamp te vervangen.
 • Inbouwspots die uit één geheel bestaan, zul je ook geheel moeten vervangen.

 

 • De plaats van je inbouwspots is afhankelijk van de indeling van je badkamer. Verdeel de spots gelijkmatig doorheen de ruimte.
 • In de doucheruimte plaats je de inbouwspot best naar voor. Zorg er dus voor dat de spot niet recht boven je hoofd hangt tijdens het douchen, maar plaats hem boven het inloopgedeelte.
 • Is je toilet afgescheiden door een muur? Dan kan je ook best hier een extra inbouwspot voorzien voor optimale verlichting.
 • Plaats best geen inbouwspots boven het hoofdeinde van je badkuip. Het directe licht is immers niet zo aangenaam als je wil ontspannen.
 • Hou er rekening mee dat inbouwspots dienst doen als algemene verlichting. Op plaatsen waar je meer licht wil zoals je spiegel, kies je dus best voor aparte spiegelverlichting.

 

 • Kijk goed naar de indeling van de ruimte bij het verdelen van inbouwspots. Verlicht de plaatsen waar nodig, maar in een doorgang plaats je doorgaans geen inbouwspots.
 • Inbouwspots worden meestal per twee of drie stuks gegroepeerd. Ga hierbij steeds symmetrisch te werk en verdeel je inbouwspots zo dat er tussen elke spot evenveel afstand is.
 • Het aantal inbouwspots is afhankelijk van de functie en indeling van je ruimte. Misschien heb je dus niet overal evenveel spots nodig.

 

 • Kies resoluut voor waterbestendige inbouwspots.
 • Voor een goede waterdichtheid kijk je naar de IP-waarde van de inbouwspot. Hoe hoger de IP-waarde, hoe beter de bescherming.
 • We raden om te kiezen voor een inbouwspot met een IP-waarde van 44 of hoger.

 

 • De keuze van je inbouwspots is afhankelijk van het type plafond waar je ze wil plaatsen. Er zijn namelijk specifieke modellen voor holle en volle wanden.
 • Ben je op zoek naar inbouwspots voor je badkamer? Hou in dit geval rekening met de IP-waarde van de inbouwspot. Hoe hoog de IP-waarde moet zijn, hangt af van de zone waarin de inbouwspot zich bevindt.
 • Er bestaan verschillende soorten inbouwspots: richtbaar, niet richtbaar, een dieperliggende lichtbron of net niet… Daarbovenop kan je ook nog eens kiezen tussen verschillende kleuren. Het is dus aangewezen om op voorhand goed na te denken en je keuze te maken afhankelijk van je smaak en de ruimte, alsook de indeling en functie van de ruimte.
 • Je kiest het best voor inbouwspots met een geïntegreerde led lichtbron. Deze zijn van een hogere kwaliteit dan led spots in een halogeenarmatuur (retrofit).

 

 • Er zijn verschillende types inbouwspots mogelijk in je keuken. Inbouwspots, opbouwspots, wit of zwart: de keuze is aan jou.
 • Richtbare inbouwspots zijn echter wel een meerwaarde. Zo kan je de lichtbron richten naar je werkplek en beschik je over verlichting daar waar het noodzakelijk is.

Inbouwspots - opvallend onopvallend

Inbouwspots nodig? In de online verlichting shop van Peeq vind je snel en eenvoudig het type inbouwspot dat je zoekt.

Wat?

Inbouwspots worden meestal gebruikt als algemene verlichting. Maar sluit ze aan op een dimmer en je kan er meteen ook sfeer mee creëren. Richtbare inbouwspots zijn dan weer ideaal als accentverlichting.

Keuzemogelijkheden van inbouwspots

We kunnen inbouwspots indelen naargelang hun lichtbron. De meest voorkomende zijn spaarlampen, led-lampen en 12V en 230V halogeenvarianten. Uiteraard zijn er aan zowel 12V als 230V zowel voor- als nadelen.

Voorts zal je in ons aanbod vaak ‘trimless’ inbouwspots tegenkomen. Dit wilt zeggen dat er geen rand zichtbaar zal zijn na het inbouwen.

Waar je zeker ook rekening moet mee houden, is het type plafond waar je je spotjes wil in installeren. Er zijn immers specifieke modellen voor holle en volle wanden.

Ben je op zoek naar inbouwspots voor de badkamer of een andere vochtige ruimte, dan houd je best ook de IP-waarde van het armatuur in het oog. Deze waarde geeft aan hoe water- en stofdicht een armatuur is. Hoe hoog de IP-waarde moet zijn, hangt af van de zone waarin de inbouwspot zich bevindt.

Inbouwspots online kopen: snel, veilig en gemakkelijk bij Peeq

In de webshop van Peeq bestel je snel, veilig en gemakkelijk. Je bestelling wordt bovendien op een vlotte en efficiënte manier thuis bezorgd. Een groot aanbod in ons magazijn verzekert een snelle verzending.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.