807354389340702

Hanglampen

FAQ

 

 1. Zorg ervoor dat de elektriciteitskabels in de basis van je aansluiting toekomen.
 2. Bevestig de kabels aan de aansluitpunten van je hanglamp door ze vast te schroeven of te pluggen.
 3. Raadpleeg zeker de handleiding van je hanglamp voor meer informatie.

 

 • De keuze van een hanglamp boven je eettafel is grotendeels afhankelijk van je woonstijl.
 • Kijk ook naar de vorm van je eettafel, en hou die vorm aan in je nieuwe hanglamp. Zo kan je dus bijvoorbeeld kiezen voor een rechthoekige lamp, een lamp met ronde vormen of meerdere lampen naast elkaar.
 • Let er zeker op dat je het licht verdeelt over de hele tafel. Heb je een lange eettafel? Kies dan niet voor één kleine lichtbron, maar voor een langwerpig armatuur of meerdere lichtbronnen verdeeld over de lengte van je tafel.
 • Hang je hanglamp niet te laag boven de eettafel zodat de lichtbron je gezichtsveld niet verstoort.

 

 1. Bevestig de beugel van je lamp tegen het plafond.
 2. Sluit nu de elektriciteitskabel aan op je hanglamp.
 3. Fixeer het armatuur op de beugel.
 4. Raadpleeg zeker de handleiding van je hanglamp. Het bevestigen van de lamp kan namelijk verschillen van armatuur tot armatuur.

 

 • De keuze van een hanglamp is grotendeels afhankelijk van je smaak en de ruimte waarin hij zal hangen.
 • Kies voor een richtbare hanglamp als je graag flexibel licht wenst. Zo kan je zelf kiezen welke delen van de ruimte je wenst te verlichting.
 • Wil je een algemene lichtverdeling? Dan kan je kiezen voor een hanglamp met diffuus licht.

Op zoek naar een hanglamp voor je interieur?

Hier bij Peeq hebben we een ruim aanbod hanglampen, van modern tot klassiek. Maar ook pendelverlichting met organische vorm of net strak en minimalistisch, we hebben hanglampen voor elke woonstijl. Laat je inspireren en vind de ideale lamp voor jouw woning.

Waarom kiezen voor een hanglamp?

Hanglampen zijn de ideale keuze als je een ruimte meer karakter wil geven. De juiste pendel op de juiste hoogte is altijd een meerwaarde voor je interieur. Wil je een echte blikbanger? Kies dan een hanglamp die past bij je woonstijl. Het materiaal en de kleur zijn hierin de voornaamste factoren maar ook de afmeting speelt een rol. Is de pendel te klein dan zal deze onopvallend wegvallen in je interieur terwijl een te grote lamp de ruimte zal overheersen. Hier bij Peeq hebben we een uitgebreid gamma met hanglampen in eindeloos veel kleuren en vormen. Zo vind je er zeker een die bij jouw interieur past.

Keuzemogelijkheden bij hanglampen

Of je nu op zoek bent naar een moderne tube hanglamp voor je bureauruimte of een echte blikvanger voor je hal of woonkamer, bij Peeq vind je hanglampen voor elke kamer.

Het ruime aanbod van Peeq bestaat onder andere uit iconische hanglampen die al decennialang de blikvanger mogen spelen in woningen wereldwijd. Evengoed vind je bij ons klassieke vormen waar verschillende designmerken hun eigen draai aan geven.

In ons aanbod vind je hanglampen met verschillende soorten lichtbronnen. De meeste mensen kiezen al voor led-verlichting, niet alleen verbruiken deze minder energie, ze gaan ook een stuk langer mee. Kies je toch voor een andere lichtbron, weet dan dat je het felste licht zal krijgen van halogeenlampen en spaarlampen alvast minder verbruiken dan een standaard gloeilamp.

Ideale ophanghoogte

Als je de perfecte hanglamp hebt gevonden moet je ze natuurlijk nog ophangen. Op welke hoogte je dit best doet hangt voornamelijk af van de ruimte. De belangrijkste regel is dat je nieuwe pendel niemand verblindt. Plaats je de hanglamp boven je eettafel dan houd je bij voorkeur minimum 60 cm tussen het tafelblad en het laagste punt van de pendel. Voor lampen in andere ruimtes ga je best voor een afstand van minimum 2 meter tussen de grond en de hanglamp. Zo is de kans klein dat er iemand tegenaan loopt.

Hanglampen online kopen: snel, veilig en gemakkelijk bij Peeq

De hanglamp van je dromen gevonden? Hier bij Peeq bestel je die snel en eenvoudig. Met een groot aanbod in ons magazijn ben je verzekerd van een snelle verzending. Zo kan je in een mum van tijd genieten van je nieuwe blikvanger.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën
Bekijk meer