807354389340702

Philips Hue: technische vragen

Als het een Friends of Hue LivingColors is, moet je gewoon “find new lights” selecteren in de app. Als het een oudere SmartLink LivingColors is, wordt het iets ingewikkelder. Volg onderstaande stappen om de oudere versie te linken:

1) Reset de afstandsbediening naar fabrieksinstellingen: haal de achterkant van de afstandsbediening er af en druk met een paperclip het kleine resetknopje in tot je een beep hoort.

2) Voeg elke LivingColors en Hue lamp toe aan de afstandsbediening: houdt de afstandsbediening dicht bij de lamp en houdt vervolgens de “I”-knop ingedrukt. De lamp zal 3 keer flikkeren. Houdt de “I”-knop verder ingedrukt tot je een signaal krijgt van de afstandsbediening; de lamp zal nu kort groen knipperen.

3) De lamp is nu verbonden met de afstandsbediening en zal terugkeren naar zijn laatste “aan” instelling. Kijk na of alle lampen bediend kunnen worden met de afstandsbediening.

4) Reset de Hue Bridge naar fabrieksinstellingen en verwijder de Zigbee netwerkinstellingen: druk op de “link” knop bovenop de bridge en houdt de afstandsbediening dichtbij de bridge. Houdt vervolgens de “I” en “Scene 1” knoppen op de afstandsbediening ingedrukt tot er LED lampjes op de bridge begint te flikkeren en het middelste LED lichtje dooft. Kopiëer de Zigbee netwerkinstellingen naar de bridge: houdt de afstandsbediening dicht bij de bridge, druk op link-knop op de bridge en houdt vervolgens de “I”-knop ingedrukt. De LED lampjes op de bridge beginnen te knipperen. Houdt de “I”-knop ingedrukt tot je een geluidje hoort op de afstandsbediening; het middelste LEDje op de bridge licht op. Start de app en volg de instructies.

*Houd er wel rekening mee dat er een limiet van 50 lampen/LivingColors.

De verschillende lichtjes op je bridge zijn verbonden aan verschillende zaken. Het hangt er dus van af welke er uit zijn:

Alle lichtjes zijn uit:
Ben je zeker dat je bridge stroom krijgt? Check je stroomkabel.

Lichtje 2 en 3 zijn uit:
Kijk na of je bridge verbonden is met je Wi-Fi router. Deze moet fysiek verbonden zijn met de router, met de bijgeleverde netwerkkabel. Zorg er ook voor dat je Wi-Fi router stroom krijgt.

Lichtje 3 is uit of knippert:
Heeft je Wi-Fi router internetverbinding? Het kan zijn dat je problemen hebt met je internetconnectie. Kijk na of je andere toestellen online zijn.

De grote knop in het midden is uit:
Je bridge kan je lampen niet vinden. Kijk eerst na of al je lampen stroom krijgen, hetzij via de schakelaar of van het stopcontact. Herstart vervolgens je app en antwoord “Ja” als je gevraagd wordt of je lampen wilt toevoegen.

Kijk eerst na of alle 4 lichtjes op je bridge branden.

Als je probeert je bridge te koppelen aan je Hue account, dan moet het toestel waarmee je de Hue website bekijkt op hetzelfde netwerk zitten als je bridge. Het komt er op neer dat ze beide online moeten zijn via dezelfde router. Zorg er voor dat je geen VPN verbinding gebruikt of dat er een firewall in je router/modem de communicatie van je bridge naar het internet tegenhoudt.

Nee, jammer genoeg is dit niet mogelijk. Scene instellingen moeten ingesteld worden als je verbonden bent met je thuisnetwerk. Dus, voor je op reis vertrekt, niet vergeten je favoriete schema in te stellen, zodat het lijkt alsof je thuis bent en de boeven wegblijven.

Kijk naar de tab onderaan de app. Als de twee balkjes groen zijn, ben je verbonden met Wi-Fi. Als ze geel zijn, ben je in portaal/out-of-home modus.

Er is niets mis, maar het lijkt erop dat je lamp fysiek uitgeschakeld is (met de muurschakelaar of niet in het stopcontact) of buiten de reikwijdte van het systeem is. Als je merkt dat dit geregeld gebeurt zonder dat de lampen uitgeschakeld zijn, zorg er dan voor dat de lamp tussen de bridge en de lamp met uitroepteken ook ingeschakeld is. Als het dan nog niet werkt kan je best de reikwijdte vergroten door nog een extra lamp tussenin toe te voegen.

Dit gebeurt wanneer de eerste drie lichten geen Hue lampen zijn, maar bv. Friends of Hue of eerdere generaties van LivingColors/LivingWhites. Terugkerende alarmen werken niet. Alarm zegt dat ik moet updaten, bridge zegt dat ik up to date ben. Als je akkoord gaat met de ‘terms & conditions’ om te updaten, duurt het tot 24 uur vooraleer de updates beschikbaar zijn voor je bridge. Als je dit proces wilt versnellen, moet je de stroomdraad van de bridge loskoppelen en 10 seconden later terug aankoppelen.

Geofencing maakt het mogelijk om je lichten automatisch aan of uit te schakelen als je je huis nadert of verlaat, zelfs zonder dat je je gsm uit je zak moet halen.

1) Je hebt een compatibele smartphone nodig met mobiele internetverbinding en GPS.
2) Je hebt een account nodig op het portaal (meethue.com).
3) Je moet de laatste versie van de Hue app installeren.

Om geofencing mogelijk te maken moet je eerst een scene creëren of activeren. Creëer een nieuwe scene, druk op “auto switch” en selecteer vervolgens “my location”.

Geofencing wordt ondersteund door alle iOS en Android toestellen met de laatste versie van de app en de benodigde data mogelijkheden.

Druk op de refresh knop of probeer buiten te gaan staan, terwijl je nog verbinding hebt met je Wi-Fi netwerk en druk op de refresh knop op het “my location” scherm.

Nee, je moet verbonden zijn met de Wi-Fi router waarop je bridge gekoppeld is om je thuislocatie in te kunnen stellen.

Het “my location” icoon op de scene miniatuurweergaves geeft aan dat geofencing is ingeschakeld voor bepaalde scenes. Als het blauw is, staat de geofencing actief. Als het grijs is, moet je dubbelklikken op de scene om geofencing te activeren. Als je gewaarschuwd wilt worden als je geofencing geactiveerd wordt, kan je naar iOS instellingen gaan en “Geofence notification” inschakelen.

Je moet je geofencing zone aanpassen (van small/medium naar large/maximum). Om je geofencing aan te passen, moet je naar je apparaatinstellingen gaan/hue/geofencing zone (voor iOS).

Creëer een nieuwe scene of pas een bestaande aan en voeg zaterdag en zondag toe aan het alarm.

Als je een alarm instelt en de randomize optie kiest, zal het systeem bepaalde scenes in- en uitschakelen 30 minuten voor en na het geselecteerde tijdstip. Dit verandert per dag en biedt een verhoogd veiligheidsniveau als je een langere periode van huis weg bent.

Timers laten je toe een bepaalde scene in of uit te schakelen binnen een bepaalde tijd (bv. doof de lichten binnen 15 minuten).

Selecteer je scene, klik op de auto-switch knop en selecteer vervolgens het “Timer” icoon. Sla de scene op en je zal een blauw zandloper icoon te zien krijgen.

Om de timer te reactiveren moet je simpelweg dubbelklikken op de scene en het zandloper icoon zal blauw worden.

Zorg ervoor dat je zeker de laatste versie van de app hebt:

1) Ga naar instellingen > het ‘my bridge’ gedeelte van de app en druk op “check for updates”.
2) Schakel de bridge uit en terug aan.
3) Zorg ervoor dat je Wi-Fi router zeker verbonden is met het internet en dat alle lampjes op je bridge branden.

Deze superhandige service zorgt er voor dat je je Hue lichten aan meer dan 60 verschillende producten en services kan koppelen met IFTTT Recipes. Probeer Recipes die allerhande leuke dingen doen zoals:

- De kleur van je lichten veranderen wanneer het begint te regenen buiten.
- De lichten laten flikkeren wanneer de match van je favoriete team begint.
- De kleur van je lampen plots laten veranderen wanneer je een bericht krijgt op je gsm.
- En nog veel, veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos! Voor meer informatie, ga naar ifttt.com.

Het MAC adres kan je vinden op de achterzijde van de bridge, boven de barcode. Het begint met 00:17:88...

Als je een lamp wilt verwijderen (als ze stuk is bv.) of iedereen wilt wissen die toegang heeft tot je bridge.

*Houd er rekening mee dat alle scenes permanent gewist worden.

Je moet de bridge resetten (druk op de ‘Restore to factory setting’ knop aan de achterkant van de bridge). Start vervolgens de app op, druk op de link knop en zoek opnieuw naar nieuwe lichten met enkel degene die je wilt aangesloten. Als ik probeer mijn bridge aan het portaal te koppelen en ik druk op de link knop, geeft de website aan dat ik niet snel genoeg ben. Koppel de bridge los van de stroom. Steek de bridge terug in na 30 sec. Probeer opnieuw te koppelen aan het portaal door in te loggen bij portaal/ op settings te klikken/ my bridge en voeg bridge toe.

Kijk na of je bridge verbonden is met je router en druk op reconnect.

Zorg ervoor dat je mobiel apparaat verbonden is aan dezelfde router als je bridge.

Het zou kunnen dat je router het UPnP zoekmechanisme blokkeert. Om je bridge te vinden moet je deze uitschakelen en terug aan en opnieuw proberen door op More te duwen en een nieuwe bridge te zoeken.

Als het dan nog niet werkt, verwijzen we je graag door naar de Hue Bridge Discovery Guide.

Zit je nog steeds met onbeantwoorde vragen ? Check dan onze andere hulppagina's met algemene vragen en technische vragen of contacteer onze klantiendienst.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.