807354389340702

Philips Hue: algemene vragen

Volg de drie stappen uit het filmpje hieronder:

1) Schroef in: De Hue lampen passen in jouw bestaande fittingen. Schroef ze in en schakel ze aan met de gewone schakelaars.
2) Sluit aan: Start de Bridge op. Verbind deze met je modem met behulp van de meegeleverde netwerkkabel. Wacht vervolgens tot de drie lichtjes aangaan.
3) Verbind: Download de gratis Hue app voor Apple of Android. Verbind de bridge met de app, zoek jouw lampen en geef ze een naam. Et voilà!

Let op: het filmpje toont de installatie met een oude Bridge. De installatieprocedure met de nieuwe Bridge is echter grotendeels hetzelfde gebleven.

Bij de Philips Hue Startersets zijn de Hue Bridge en LED-lampen vanuit de fabriek reeds aan elkaar gekoppeld.

1) Verbind je nieuwe Bridge met je modem met de meegeleverde netwerkkabel.
2) Controleer of alle drie lampjes van de nieuwe Bridge branden.
3) Ga in de app naar Instellingen > Mijn Bridge te gaan en kies voor Bridge transfer > Overdracht voorbereiden. Volg de instructies die vervolgens op het scherm verschijnen.
Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Philips Hue app gedownload hebt!

Ga in het Hue applicatiemenu naar Instellingen > Mijn lichten. Kies vervolgens ‘Find new lights’. Klik ‘Start searching’. De app geeft weer 'zoeken', dit kan even duren. De app vindt nu de nieuwe lamp(en)

Open de applicatie en ga naar Instellingen > Mijn lampen > Verbind nieuwe lampen en zoek de lampen automatisch of manueel via de serienummers op de lampen.

Indien dit niet werkt, kan je de nieuwe Hue lamp finder installeren via onderstaande links:
Voor Windows: Lampfinder downloaden
Voor Mac: Lampfinder downloaden

Hue is compatibel met elk Apple apparaat met iOS 8 of recenter, alsook alle toestellen met Android 2.3 en hoger.

Voor de beste gebruikerservaring met Siri voice control, heeft Philips Hue gekozen om ondersteuning te bieden voor iOS 9 en hoger om een rijkere set van Siri voice control en HomeKit voorzieningen aan te bieden. Hoewel de meeste functies zullen werken op iOS 8, raden wij u aan uw iOS-apparaat bij te werken.

Download de app via Appstore voor iOS of via Google Play voor Android.

Misschien wil je je lichten bedienen via je telefoon en je tablet? Of misschien zelfs via meer dan één telefoon? Geen probleem. Download gewoon de Hue applicatie naar al de toestellen en je kan aan de slag. Je kan je Hue systeem bedienen met maximum tien verschillende toestellen.

Het is niet mogelijk om twee Hue kits simultaan te besturen via één app. Je kan wel verschillende aparte kits geconnecteerd hebben op je router, elk met hun eigen applicatie.

Hue lampen zijn niet compatible met dimmers. Het is aangeraden deze te vervangen door een schakelaar.

Je kan tot 50 lampen op één bridge aansluiten (Friends of Hue producten inbegrepen).

Je kan tot 90 scenes creëren, we hopen dat je creatieve ik hiermee aan de slag kan.

Hue kan alle kleuren die je het geeft nabootsen. Kies één van de voorgeprogrammeerde scenes, kies er één van je fotoalbum of neem een nieuwe foto en gebruik gewoon deze. Hou er wel rekening mee dat die nachtelijke foto van een zwarte kat tegen een zwarte achtergrond de Hue waarschijnlijk niet in al zijn glorie gaat tonen.

We raden een Wi-Fi connectie aan om thuis je lichten te bedienen. Je kan ook mobiel internet gebruiken, maar di zal trager gaan en je zal geen nieuwe scenes kunnen creëren. Je moet online zijn met je telefoon of tablet om de lichten te bedienen. Als je de lichten ook buitenshuis wilt kunnen bedienen, moet je zeker zien dat je zowel de bridge als de app toelating hebt gegeven tot het Meethue portaal.

Als je thuis binnen bereik bent van je Wi-Fi netwerk, kan je je lichten bedienen. Zo simpel is het. Hoewel, eigenlijk kan je zelfs je lichten bedienen als je aan de andere kant van de wereld bent. Maar, zoals gezegd moet je dan zowel je bridge als je app toelating geven tot het Meethue portaal.

Ten eerste moet je registreren op de Hue website. Dan moet je je bridge linken aan je Hue account. De volgende keer dat je de Hue app start, moet je naar instellingen gaan en “log in bij portaal” kiezen. Log in naar je account en je bent klaar om aan de slag te gaan. Houdt er wel rekening mee dat je verbonden moet zijn met je thuisnetwerk de eerste keer dat je de out-of-home functionaliteit instelt. Let er ook op dat je een 3G/4G verbinding nodig hebt als je niet in het bereik bent van je Wi-Fi netwerk.

Ja, dat kan. Tik gewoon op de schuifknop in de Hue app om te zien of de lichten aan of uit zijn. Je kan ook de Hue website bezoeken en inloggen bij ‘My Hue’. Hier kan je ook de status van al je lichten zien.

Als je je lichten hebt uitgeschakeld met de schakelaar op de muur of je hebt bv. een staanlamp uitgetrokken, dan kunnen we uiteraard niet zeggen wat je lampen aan het doen zijn, maar we laten wel weten dat we niet meer kunnen communiceren met deze lamp via een klein waarschuwingsicoontje. In dit geval kan je altijd “all off” gebruiken om zeker te zijn dat alle lichten uitgeschakeld zijn.

Nog iets dat Hue kan! Wees creatief. Je kan tot 90 verschillende scenes opslaan. We hopen dat dat genoeg is om te blijven variëren. Om een nieuwe scene op te slaan, duw je op de + knop op de startpagina van de app. Dan is het gewoon een kwestie van creativiteit. Je favoriete lichtinstellingen – gedimd, kleur, saturatie – opslaan is simpel en je kan het voor al je ballonnetjes doen. Je kan ze zelf kiezen, ze van een foto plukken of gewoon één van de presets gebruiken die standaard zijn bij Hue.

Eens je een paar voorkeurscenes hebt opgeslagen, kan je simpel toewijzen aan al je lampen door de scene te selecteren. Als je echt de slimmerik wil uithangen, kan je zelfs alle lichten groeperen naargelang hun locatie in huis. Zo kan je één scene aan één kamer toewijzen en een andere scene aan de volgende. Je kan zelfs instellen dat een bepaald licht op een geprogrammeerd tijdstip aan- of uitschakelt. Of misschien wil je wel dat het licht langzaam dooft of feller wordt, om je te helpen wakker worden of in slaap vallen?

Je kan altijd je Hue lampen in- en uitschakelen met de (muur)schakelaar.

Je kan je lichten altijd aan- en uitschakelen via de muurschakelaar. In geval van een vrijstaande lamp, moet je ze gewoon inpluggen om ze te doen branden.

Je kan ook je lampen bedienen via de Hue website (www.meethue.com). Je moet gewoon zien dat je bediening vanop afstand hebt ingeschakeld.

Het systeem heeft een out-of-home functionaliteit, dus je gsm kan het systeem nog altijd bedienen, zelfs als je geen Wi-Fi signaal ontvangt. De lampen werken normaal overal waar je een Wi-Fi signaal ontvangt van het netwerk waarop je bridge gekoppeld is. Echter, als je een groot huis hebt en Wi-Fi versterkers gebruikt, kan je problemen ondervinden. In dit geval, kan je een extra Hue lamp tussen de bridge en de moeilijk te bedienen lamp plaatsen. Deze zal functioneren als een “repeater” en heeft uiteraard dezelfde voordelen als je andere Hue lampen.

Geen probleem. Je kan elke lamp individueel bedienen en er zelfs een aparte scene voor maken! Gewoon op de schuifknop aan de onderkant van de startpagina clicken. Als je op een mobiel toestel zit, kan je het toestel draaien om het volledige kleurenspectrum te zien.

Hue ontwikkelaars zijn al bezig geweest met het creëren van “disco” apps om je Hue lampen te laten reageren op je favoriete muziek. Zoek gewoon “Hue music” in de App Store of Google Play en download. Voorbeelden van dit soort apps zijn 'Ambify' (Apple) en 'Hue Disco' (Android).

Als het over licht gaat, weten we waarover we spreken. Dit houdt ook de gezondheids- en welzijnsvoordelen in die licht met zich mee kan brengen. We hebben zelfs de wetenschap al omgezet in praktijk met lichtprojecten in scholen en ziekenhuizen. Het is die wetenschap die we ook in Hue instellingen hebben verwerkt die we graag LightRecipes noemen. LightRecipes geven je de mogelijkheid je verlichting aan te passen aan specifieke doeleinden – om te ontspannen, je te concentreren, op te laden of om te lezen. Probeer het zelf uit. Selecteer gewoon één van de opties op je gsm en kijk hoe Hue de ruimte verandert. En hoe je je voelt! Wat zelfs nog beter is, je kan de LightRecipes aanpassen, zodat ze perfect bij jou passen.

Ja, je kan de alarmfunctie gebruiken en je Hue als wekker zetten. Het is alvast beter dan de shock van een wekkerradio.

Stel de lichten in om stilaan feller te worden, zodat je op een rustige manier kan ontwaken. Of nog beter, waarom niet gewoon een scene creëren van een opgaande zon en Hue veranderen in je eigen persoonlijke zonsopgang? Dat is iets waar je wilt voor opstaan.

Neen. De Hue app is zeer welgemanierd. Hij zal geen andere programma’s of apps op je telefoon beïnvloeden. Hij beïnvloedt enkel de lichten (zoals jij dat wilt).

Ja, je kan tot 90 lichtvoorkeuren opslaan. De Hue Community laat je zelfs toe om je voorkeuren te delen met andere gebruikers.

Je kan Hue instellen op elke kleur van het spectrum. Enkel met grijs, zwart en bruin heeft hij moeite. Het blijft uiteindelijk licht, dus hij bootst enkel kleuren na die gemaakt worden met licht.

Als het een kleur niet exact kan namaken, zal het Hue susteem de dichtstbij gelegen kleur zoeken. Zo kan je ook alle mogelijk tinten wit maken, van warm geel wit tot koel blauw wit. En alles daartussen uiteraard.

Ja, er zijn verschillende apps van onafhankelijke ontwikkylaars die je in de App Store of Google Play kan vinden. Gewoon “Hue” als zoekopdracht intypen.

Dit kan je doen via het portaal als het online actief staat. Om te deactiveren moet je inloggen op meethue.com, naar instellingen gaan (rechterbovenhoek) en vervolgens “My apps”. De pagina zal dan alle toestellen tonen die verbonden zijn en je kan kiezen welke toestellen je toegang weigert.

Als je geen account aanmaakt op de Hue website, houdt Philips enkel het IP-adres van je bridge bij. De enige reden dat ze dat doen, is opdat je app deze zou kunnen vinden.

Van het moment je je online account aangemaakt hebt, houdt Philips ook de huidige status van je lampen bij. Dit moeten ze weten zodat ze je kunnen vertellen of ze aan of uit zijn of ingesteld zijn op een specifieke scene. De ‘Hue Gebruiksvoorwaarden’ behandelen deze topics in detail.

Het Hue systeem gebruikt professionele encryptie- en verificatietechnieken om er voor te zorgen dat andere personen niet op je Hue systeem geraken zonder toestemming. Een succesvolle inbraak zou willen zeggen dat er een computer binnen je privé-netwerk gecompromitteerd is om intern commando’s te sturen naar je Hue systeem. In mensentaal betekent dit dat er een heel laag veiligheidsrisico is, als je thuisnetwerk deftig beveiligd is, want dan blijft het verkeer tussen je toestellen en over het internet volledig veilig. Echter, als er een inbraak wordt gedaan op je thuisnetwerk, zal alles binnen dat netwerk vatbaar zijn. Hue is een open platform; dit wil zeggen dat als je netwerk gekraakt is, het systeem ook kan overgenomen worden. Moest dit gebeuren, wat onwaarschijnlijk is, moet je gewoon je Hue bridge uittrekken en de ballonnetjes als gewone LED-lampen gebruiken tot je netwerk hersteld is.

Ons advies is om gewoon te zien dat je netwerk beveiligd is, dan is het Hue systeem dat ook. Als je meer wilt weten over het beveiligen van je netwerk, moet je contact opnemen met je service provider.

Ongelukken gebeuren, dat begrijpen we, maar jammer genoeg kan je een gebroken lamp niet ruilen. Je zal een nieuwe lamp moeten kopen, deze zijn apart verkrijgbaar.

Nee, helaas kan je door een verschil in voltages op de stopcontacten je kit uit de USA niet in Europa gebruiken of vice versa.

Ja, de Europese starterskit kan gebruikt worden voor 220-240V.

Om gebruik te maken van de Hue functionaliteiten heb je een bridge nodig. Er zijn Hue startersets beschikbaar waar een bridge bij inzit maar je kan de Hue Bridge nu ook apart bestellen.

Philips Hue bestaat uit een uitgebreide reeks lampen met verschillende fittingen (E27, GU10 en E14) en armaturen die zijn uitgerust met een chip. Dankzij deze chip is het mogelijk om met je Philips Hue te communiceren vie bluetooth of wifi. Om te kunnen communiceren via wifi heb je een Philips Hue Bridge nodig.

Je nieuwe slimme lampen bedienen met bluetooth is de eenvoudigste manier om te kunnen genieten van slimme verlichting. Installeer je lampen, download de Philips Hue Bluetooth app en bedien tot wel tien lampen in dezelfde ruimte. Wil je Philips Hue uitbreiden doorheen je woning en meer mogelijkheden creëren? Dan is de Bridge misschien wel iets voor jou.

De Philips Hue Bridge zorgt ervoor dat al je Hue lampen in je woning verbonden zijn met wifi. In tegenstelling tot bluetooth, kan je met behulp van de bridge tot 50 lampen en accessoires bedienen met de Hue app. Bovendien is het mogelijk om ook buitenshuis je lampen te bedienen, waar je ook bent. Hierdoor kan je bijvoorbeeld op donkere dagen je woning een bewoonde indruk geven om inbrekers af te schrikken.

Maar wat kan je nu eigenlijk concreet allemaal doen met de slimme verlichting van Philips Hue? Zoals je intussen reeds weet, communiceren je lampen met je smartphone of tablet met behulp van de Philips Hue app. Met deze app kan je je lampen aan- en uitschakelen, dimmen, kiezen tussen diverse voorgeprogrammeerde lichtrecepten en kleurtinten instellen. Zo zijn er maar liefst 50.000 wittinten en 16 miljoen lichtkleuren beschikbaar die je kan toewijzen aan je lampen. Zo creëer je voor elke moment de ideale sfeer in huis.

Wil je toegang tot alle Hue-functies? Dan heb je de Philips Hue Bridge nodig, het hart van je Philips Hue-systeem. De Bridge zal ervoor zorgen dat al je lampen en accessoires in verbinding staan met je wifi.

Doordat je Bridge in verbinding staat met je modem, is het mogelijk om buitenshuis gebruik te maken van je Hue-systeem, én kan je genieten van vele slimme toepassingen, zoals IFTTT of timers en schema's instellen.

Aan 1 Bridge kan je tot wel 50 lampen en accessoires toevoegen. Het mag dus duidelijk zijn: de Bridge is het accessoire bij uitstek in je Philips Hue-netwerk als je gebruik wilt maken van alle Hue mogelijkheden.

De installatie van de Hue Bridge is kinderspel. Plug de bridge in en verbind hem met je Wifi met behulp van de meegeleverde netwerkkabel. Installeer dan de Philips Hue app indien dit nog niet gebeurd is en maak verbinding met de bridge. Op deze manier is op minder dan vijf minuten jouw Philips Hue systeem gebruiksklaar!

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.