807354389340702

Ontdek meer over Modular Lighting

Modular Lighting project

Belgische architecturale verlichting

Modular Lighting werd in 1980 gestart in België en was de eerste die architecturale verlichting op de markt bracht. Ondertussen veroverde dit merk de wereld en ontpopte zich tot marktleider in architecturale verlichting.

Het bedrijf plukt de vruchten van hun samenwerking met wereldberoemde designers zoals Luc Vincent en Gerd Couckhuyt. Bovendien is het gerenommeerde designmerk winnaar van talrijke prestigieuze prijzen, zoals de Henry van de Velde Label (2015-2016) voor de Vaeder collectie.

Modular Lighting Wollet

Innovatie en schoonheid

Modular Lighting streeft naar innovatie en viert tegelijkertijd de schoonheid van designs. Het label tracht oplossingen te vinden voor verlichting van morgen maar zoekt tevens naar verbetering van datgene we vandaag hebben.

Zo wordt er aandacht besteed aan het ontwerpen van energiebesparende verlichting. Dit begon 30 jaar geleden met het gebruik van laagspanningslampen en evolueerde tot het gebruik van LED-verlichting en de papierdunne OLED-verlichting. Verder is Modular Lighting één van de eerste designlabels om “connected lighting” te introduceren.

Modular Lighting Vaeder

Dé juiste verlichting

Modular Lighting tracht met zijn designs, het juiste licht met de ideale sterkte voor de juiste ruimte te ontwikkelen. Het bedrijf is gedreven om licht te gebruiken om het welzijn van mensen te verhogen, zowel thuis als op het werk.

Kenmerkend voor de designs zijn unieke lichtbreking en indirect licht. Een interessant voorbeeld hiervan is de Trapz collectie, verlichting met een fascinerend schaduwspel en aangenaam indirect licht.Verder experimenteert het bedrijf met organische vormen en laat zich inspireren door elementen uit de natuur. Een voorbeeld hiervan is de Vaeder collectie. Deze verlichting werd geïnspireerd door de vormen van honingraat.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.