807354389340702

Hoe installeer ik een Modular Lighting Scotty inbouwspot?

Modular Lighting Scotty inbouwspots

De Modular Lighting Scotty is een collectie moderne, schijfvormige inbouwspots. Deze supersonische Scotty spots zijn verkrijgbaar in vaste en richtbare varianten.

Voor de installatie van de Modular Lighting Scotty spots zijn er een aantal accessoires beschikbaar:

 • Modular Lighting Scotty Conbox: De Conboxes zijn inbouwdozen die dienen gebruikt te worden voor de installatie van spots in volle plafonds. Deze zijn noodzakelijk om een strakke, randloze afwerking te bekomen. 
 • Modular Lighting Scotty Recessed Ring: De Recessed Ringen zijn inbouwringen die dienen gebruikt worden voor de installatie van spots in valse plafonds. Deze zijn noodzakelijk om een randloze afwerking te bekomen.

Afhankelijk van het soort Modular Lighting Scotty spot en het soort oppervlak waarmee je te maken hebt, dien je een verschillende installatiewijze te gebruiken. We zetten alle installatiemethoden hieronder op een rijtje.

Klik op jouw situatie voor meer info:

Modular Lighting Scotty in vol plafond met betonnen afwerking

Voor de installatie van een Modular Lighting Scotty spot in een vol betonnen plafond waarbij het plafond bloot gelaten wordt en dus als afwerking dient, heb je de bijkomende Scotty Conbox Concrete finish voor randloze afwerking (MO 11799730) nodig. Deze inbouwdoos is noodzakelijk om tot een mooie randloze installatie te komen.

 1. Vooraleer het beton gegoten wordt, moet de Modular Lighting Scotty Conbox worden geplaatst om het juiste inbouwgat in het betonnen plafond te voorzien.

 2. Verwijder de montagering uit de Scotty Conbox. 

 3. Maak de veiligheidskabel vast door de 3 gatjes in het armatuur. 

 4. Verbind de driver met de elektriciteitsvoeding. Sluit vervolgens het armatuur aan op de driver. Opgelet, de stroom moet uitgeschakeld worden tijdens de installatie!

 5. Klik de Modular Lighting Scotty inbouwspot in de ingebouwde Conbox.

 6. Schakel de Modular Lighting Scotty spot aan en geniet.

Klik afbeelding om te vergroten:
Modular Lighting Scotty in vol plafond betonnen afwerking

↑ Terug naar boven

Modular Lighting Scotty in vol plafond met pleisterafwerking

Voor de installatie van een Modular Lighting Scotty spot in een vol plafond waarop later een laagje bepleistering wordt gelegd, heb je de bijkomende Scotty Conbox Plaster finish voor randloze afwerking (MO 11799530) nodig. Deze inbouwdoos is verstelbaar in hoogte en daarom noodzakelijk om tot een mooie randloze installatie te komen

 1. Vooraleer het beton gegoten wordt, moet de Modular Lighting Scotty Conbox worden geplaatst om het juiste inbouwgat in het betonnen plafond te voorzien.

 2. Stel de montagering binnenin de Scotty Conbox af totdat deze gelijk ligt met de dikte van de bepleistering.
  Let op, de dikte van de bepleistering kan variëren naargelang de plaats in het plafond. Door de soms lichtjes bolle ligging van de betonnen welfsels kan de laag bepleistering in het midden van het plafond  dikker zijn dan aan de zijkant. Houd hier rekening mee tijdens het afstellen van de montagering in de Conbox.

 3. Werk af met de bepleistering. Veeg de overtollige bepleistering op de montagering weg. 

 4. Bedek het geheel met een likje verf.

 5. Verwijder de montagering uit de Conbox.

 6. Maak de binnenkant van de ingebouwde Conbox schoon met schuurpapier. 

 7. Maak de veiligheidskabel vast door de 3 gatjes in het armatuur. 

 8. Verbind de driver met de elektriciteitsvoeding. Sluit vervolgens het armatuur aan op de driver. Opgelet, de stroom moet uitgeschakeld worden tijdens de installatie!

 9. Klik de Modular Lighting Scotty inbouwspot in de ingebouwde montagering.

 10. Schakel de Modular Lighting Scotty spot aan en geniet.

Klik afbeelding om te vergroten:
Modular Lighting Scotty in vol plafond plaaster afwerking

↑ Terug naar boven

Modular Lighting Scotty in vals plafond met pleisterafwerking

Voor de installatie van een Modular Lighting Scotty spot in een vals plafond waarop later een laagje bepleistering wordt gelegd of waarbij je simpelweg de schroeven en de naad van de spot wegwerkt, heb je de bijkomende Scotty Ring voor randloze afwerking (MO 11799430) nodig. Deze inbouwring is in hoogte verstelbaar en daarom noodzakelijk om tot een mooie randloze installatie te komen

 1. Check de vereiste inbouwafmetingen en zaag het inbouwgat uit je plafond. 

 2. Plaats de bijhorende montagering in het inbouwgat.

 3. Pas de hoogte van de montagering aan door de spanplaatjes aan/los te draaien. 

 4. Schroef de spanplaatjes van onderen uit vast.

 5. Werk af met de beplaastering.

 6. Verwijder de binnenste ring uit de ingebouwde montagering. 

 7. Maak de binnenkant van de ingebouwde montagering schoon met schuurpapier. 

 8. Maak de veiligheidskabel vast door de 3 gatjes in het armatuur. 

 9. Verbind de driver met de elektriciteitsvoeding. Sluit vervolgens het armatuur aan op de driver. Opgelet, de stroom moet uitgeschakeld worden tijdens de installatie!

 10. Klik de Modular Lighting Scotty inbouwspot in de ingebouwde montagering.

Klik afbeelding om te vergroten:
Modular Lighting Scotty in vals plafond plaaster afwerking

↑ Terug naar boven

Modular Lighting Scotty in vals plafond zonder pleisterafwerking

Voor de installatie van een Modular Lighting Scotty spot in een vals plafond waarop geen extra laagje bepleistering wordt gelegd, heb je geen bijkomende accessoires nodig. In dit geval steekt de rand van de Scotty spot nog wel een stukje uit het plafond, je hebt nu geen randloze installatie zoals in de andere situaties.

 1. Check de vereiste inbouwafmetingen en zaag het inbouwgat uit je plafond. 

 2. Voor dit type installatie heb je de 4 bladveren niet nodig. Deze mag je naar de binnenkant van het armatuur plooien.  

 3. Verbind de driver met de elektriciteitsvoeding. Sluit vervolgens het armatuur aan op de driver. Opgelet, de stroom moet uitgeschakeld worden tijdens de installatie!

 4. Plooi de springveren naar binnen om zo de Modular Scotty spot door het inbouwgat te kunnen plaatsen. Laat vervolgens de springveren voorzichtig los zodat de spot zich optrekt in het plafond.

Klik afbeelding om te vergroten:
Modular Lighting Scotty in vals plafond zonder plaaster afwerking

↑ Terug naar boven

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.