807354389340702

Halogeenspots op 12V vervangen door LED-modules (bij dimmen)

In plaats van je halogeenlampen door LED-lampen te vervangen, kan je ook kiezen voor de LED-modules. De Absinthe LED-modules werken op 500 of 700 mA. Dit wilt ook zeggen ze dat een LED-voeding op stroom nodig hebben.

In deze alternatieve oplossing heb je de fitting van je spots niet langer nodig, de LED-modules worden via de kabel rechtstreeks aangesloten op de lusterklem. Daarachter plaats je de dimbare LED-voeding.

Installatie LED-modules

In onderstaand schema zie je in vijf eenvoudige stappen beschreven hoe dit in zijn werk gaat:

Installatie Absinthe LED-module

De voordelen van LED-modules

  • Beter dimbereik
  • Stabieler dimbaar
  • Langere levensduur
  • Meer lichtopbrengst

Deze LED-modules danken hun langere levensduur aan het feit dat alle componenten gescheiden zijn. Zo zit alle nodige elektronica om de LED te laten functioneren in de externe voeding, in tegenstelling tot andere spots (vb. GU10 230V LED) waar de elektronica in de behuizing zit.

Dit wil zeggen dat wanneer de elektronica stuk gaat, een LED-module niet vervangen hoeft te worden. In tegenstelling tot bij spots, kan de voeding of LED-module apart vervangen worden. De LED-module zelf zal immers niet snel stuk gaan, het zal meestal de elektronica zijn die het eerst begeeft.

Aangeraden LED-voedingen

Voor de Absinthe LED-modules dien je LED-voedingen te installeren. De LED-voedingen die hiervoor in aanmerking komen, vind je in de tabel hieronder.

Het is aan te raden een LED-voeding te nemen waarvan het spanningsniveau overeenkomt met de LED-modules. Het is echter ook mogelijk een LED-voeding met lagere spanning aan te sluiten aan LED-modules met een hoger spanningsniveau, alleen zal de lichtopbrengst dan kleiner zijn. De Absinthe LED-modules hebben een spanningsniveau van 500mA of 700mA.

Mogelijke LED-voedingen
350mA 500mA 700mA

Overzicht LED-modules

Hieronder vind je een overzicht van de LED-lampen die je in dit geval kan gebruiken. Voor meer informatie over de andere situaties kan je terecht op onze helppagina 'Halogeen vervangen door LED'.

Absinthe LED-modules

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.