807354389340702

Ontdek meer over Fritz Hansen

Fritz Hansen

Wie is Fritz Hansen?

Een meester houtbewerker die in 1872 het platteland verruilde voor Kopenhagen, dat is Fritz Hansen. De man richtte zijn eigen atelier op in de stad en met zijn unieke ontwerpen werd hij al snel een van de bekendste meubelmakers van het land. Toen het bedrijf aan het begin van de 20e eeuw opdrachten kreeg voor de Deense koninklijke familie werd de naam Fritz Hansen al gauw een “household name” in Scandinavië en ver daarbuiten.

Fritz Hansen postzegel

De geboorte van een icoon

Wanneer Fritz’ zoon, Christian Hansen, aan het begin van de 20e eeuw begint te experimenteren met het buigen van hout onder stoom wordt het merk in geen tijd gekatapulteerd tot wereldleider in gebogen en gelamineerde houten meubels. Het is met diezelfde techniek dat designer Arne Jacobsen later de Ant- en Series 7 stoelen weet te ontwerpen. Die laatste zou uitgroeien tot een waar icoon in de design wereld.

Fritz Hansen stoelen

Voor altijd

Wat begon met één man en een klein atelier in Kopenhagen is 150 jaar later een merk dat de standaard zet voor design. De talrijke samenwerkingen met architecten en designers bezorgden de wereld al iconische ontwerpen en ook nu weten ze met hun hedendaagse ontwerpen nog steeds te verrassen zonder te hoeven inboeten aan stijl en comfort. De filosofie binnen het bedrijf is dan ook eenvoudig, het design moet de ruimte mooier maken, simpelweg door zijn aanwezigheid. Hedendaagse designs, die een leven lang meegaan dat is Fritz Hansen.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.