807354389340702

Ontdek meer over Foscarini

Foscarini

Design uit Venetië

Foscarini vindt zijn oorsprong in 1981 op het eiland Murano, beroemd om het handgeblazen Murano glas. Het is dan ook niet vreemd dat de eerste ontwerpen van Foscarini voornamelijk uit glas bestonden.

Nadat Foscarini zich toespitste op designverlichting, verhuisde het in 1994 naar het Venetiaans vasteland. Foscarini groeide snel uit tot een innovatief designmerk waarbij glas niet langer focus was. Door de unieke samenwerking met Diesel kon Foscarini haar status verder versterken en werd haar markt verder uitgebreid.

Foscarini

Originele designverlichting

Aangezien Foscarini belang hecht aan het ontwikkelen van nieuwe, originele producten, kan de ontwikkelingsfase van een product erg lang in beslag nemen.

Zowel materialen als ontwerp worden zorgvuldig geanalyseerd. Dit leidt tot innovatieve designs die bestand zijn tegen de wispelturigheid van trends en uitgroeien tot ware klassiekers.

Zo een klassieker is de Foscarini Twiggy ontworpen door Marc Sadler. Deze lamp doet denken aan een vislijn vanwege de superdunne glasvezel stang en de grote lampenkap.

Foscarini

Van glas naar kevlarvezel en beton

De drang naar originaliteit in designs gaat hand in hand met een interesse naar nieuwe materialen. Behalve het bijzondere Murano glas gebruikt Foscarini dan ook heel wat andere materialen, zoals polyethyleen, hout en aluminium. Zelfs kevlarvezel, glasvezel, koolstofvezel en beton worden in designs gebruikt.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Aplomb hanglamp, een elegante lamp volledig vervaardigd uit beton. De Foscarini Mite werd daarentegen gemaakt uit glasvezel, koostofvezel en kevlarvezel. Door de gebruikte materialen ontstaat een knus diffuus licht.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.