Caroline Van Wouwe

Caroline Van Wouwe

Een strak landelijk interieur stap-voor-stap

Strak landelijk is een mix tussen twee woonstijlen. Aan de ene kant hebben we de pure vormen van een modern interieur, aan de andere kant de warme materialen van de landelijke stijl. In dit geval is het geen simpele mix, maar een synergie. Eén plus één is drie, zeg maar. Want een strak landelijk interieur is op alle vlakken een meerwaarde. Daarom is het geen verrassing dat steeds meer mensen vallen voor deze aankleding.

Elementen van een strak landelijke inrichting

Laten we eerst even de elementen van deze stijl onder de loep nemen. Wij hebben ze onderverdeeld in 6 categorieën:

Kasten

Het ontwerp van de kasten bepaalt in grote mate de look van een kamer. Voor een strak landelijke inrichting gebruiken we opbergmeubelen met rechte lijnen. Kasten met uitgefreesde decoratieve krullen zijn dus not done. Subtiele verticale lijnen kunnen wel.

Qua materialen zijn het voornamelijk lichte houtsoorten die het goed doen in een strak landelijk interieur. Eik, beuk en es worden veel gebruikt. Exotische soorten, zoals teak of mahonie, laat je best links liggen.

Alle kasten moeten op de grond staan. Bij een modern interieur zien we vaak hangkasten. Maar die sluiten niet goed aan bij de strak landelijke stijl.

Tafel

Meestal trekt men het materiaal van de kasten door naar de tafel. Een licht eiken eettafel met daaronder een zwart stalen frame staat bijvoorbeeld prachtig in een strak landelijk interieur. Klassieke houten poten zijn natuurlijk ook een optie.

Eetkamerstoelen

Je hebt ongetwijfeld al gemerkt dat in deze woonstijl natuurlijke materialen centraal staan. Daarom kies je bij de aankoop van eetkamerstoelen tussen een stoffen en lederen bekleding. Qua kleur zijn neutrale tinten de veiligste optie: lichtgrijs, antraciet, bruin of zwart.

De vormgeving mag vrij sober zijn. Kies eenvoudige stoelen zonder al te veel designfantasietjes. Want bij een strak landelijk interieur geldt het motto ‘eenvoud siert’.

Salon

Ben je op zoek naar een nieuw salon? Ga dan voor een stevig model – niet eentje waar je diep inzakt – met rechte arm- en rugleuningen. Die rugleuning mag trouwens vrij laag zijn. Voor de bekleding mag je opnieuw advies halen uit bovenstaande puntje: stof of leder in een sobere kleur.

Decoratie

In traditioneel landelijk interieurs durft men weleens te overdrijven met decoratiestukken. Voor een strakke look mag het allemaal wat rustiger zijn. Plaats dus slechts een handvol blikvangers in elke ruimte: een rieten mand, een stenen vaas met bloemen, een houten fruitschaal en enkele theelichthouders. Wees opnieuw voorzichtig met de kleuren van deze accessoires. Je blijft best in hetzelfde kleurenpalet als de rest van de kamer, op één of twee uitschieters na.

Strak landelijke verlichting

Voor de verlichting hebben we natuurlijk een apart stukje voorbehouden (hoe kan het ook anders…). Hieronder vind je enkele lampen die mooi aansluiten bij de strak landelijke woonstijl.

Absinthe Vitrum

Voor een strak landelijke look is deze Absinthe Vitrum een uitstekende keuze. Bij dit design zit het lampje als het ware ingekaderd in een zwart metalen frame. Goed nieuws: de Vitrum is ook geschikt voor buitengebruik.

nautic-portreath-nautic-c-na-800.74.119-c-product-product-detail

Design For The People Pure

De Pure collectie combineert hout met metaal en strakke lijnen met zachte rondingen. Hij zit dus precies tussen het moderne en landelijke in. Deze hanglamp is verkrijgbaar in 3 neutrale kleuren. Welke draagt jouw voorkeur weg: de witte, de grijze of de zwarte?

Flos IC Lights

Zei er iemand designicoon? De kans is groot dat je deze lamp al ergens hebt zien opduiken. Hij is immers enorm geliefd bij een breed publiek, net omdat hij zich in zoveel interieurstijlen thuis voelt. De glazen diffuser zorgt voor een sfeervolle en egale lichtval, een aanrader voor de woonkamer.

Wever & Ducré Hexo

De stijlvolle cilindervormige hanglamp zoals we hem allemaal kennen, maar dan net wat interessanter. De Hexo heeft een zeshoekige vorm die het geheel dat tikkeltje moderner maakt. Een kookeiland met daarboven drie van deze lampen? Yes please!

Marset Ginger USB

Dit is een tafellamp die je in heel je woning kan gebruiken. De Ginger USB heeft namelijk geen snoer, waardoor je ‘m overal met je kan meedragen. Gezellig nachtlampje? Check! Romantisch sfeerlicht tijdens het diner? Check! De lichtintensiteit is eenvoudig regelbaar, dus je kan er alle kanten mee uit.

Brokis Muffins

Wie Brokis zegt, zegt Muffins. Het luxueuze merk staat gekend om dit prachtige design, dat lijkt op een – de naam zegt het zelf – muffin. Aan deze lampen hangt een stevig prijskaartje, maar dan heb je ook wat. Elk exemplaar wordt volledig handgemaakt met aandacht voor het kleinste detail.

&Tradition Flowerpot VP3

Mushroom lamps zijn de hedendaagse vertaling van lampen met een stoffen kap. Je hebt intussen de keuze uit een ruime selectie lampen met bolle kap, maar deze Flowerpot VP3 blijft een bestseller. De grijsbeige variant is een veilige optie die past in zowat elk interieur met strak landelijke vibes, maar ook wie op zoek is naar een tof kleuraccent vindt vast zijn ding binnen deze collectie.

Snuister even rond in onze webshop

Er zijn ongetwijfeld nog andere armaturen die bruikbaar zijn. Helaas kunnen we die niet allemaal tonen. Neem daarom eens een kijkje in onze webshop en ontdek het uitgebreide assortiment.