807354389340702

Badkamerlampen

Verlichting kiezen voor je badkamer kan behoorlijk moeilijk zijn. Je wil helder licht, een aangename sfeer en bovendien moeten je badkamerlampen ook nog tegen de hoge vochtigheidsgraad kunnen. Dit alles en nog veel meer vind je in onze ‘Badkamer’ selectie. Bekijk alles

Functioneel, maar ook sfeervol

Bij het kiezen van je badkamerverlichting is enige aandacht vereist. Omdat een badkamer een vochtige ruimte is, moet er immers rekening gehouden worden met de IP-waarde. Verder moet je rekening houden met het feit dat badkamerverlichting zowel functioneel als sfeervol moet zijn.

Met deze drie zaken in het achterhoofd, gidsen we je graag door ons ruime aanbod in badkamerverlichting.

IP-waarde

Water en elektriciteit kunnen samen voor vonken zorgen. Het is dan ook erg belangrijk dat je badkamerlampen bestand zijn tegen het vocht in de ruimte. Dit kan je afleiden van de IP-waarde van een armatuur. Om het je makkelijk te maken, zijn alle lampen in deze Badkamer-selectie minimaal IP44.

Functioneel licht

Hoewel de badkamer de dag van vandaag ook meer en meer een wellness aspect krijgt, blijft het vooral een functionele ruimte. Twee soorten verlichting zijn erg belangrijk voor deze functionaliteit, badkamer spotjes en spiegelverlichting.

Badkamer spotjes

In een badkamer moet voldoende licht zijn. In bijna elke hedendaagse badkamer worden dan ook spots gebruikt voor de algemene verlichting van de ruimte. Mits een juiste plaatsing, zorgen ze voor een mooi egaal licht, zonder ongewenste donkere hoekjes.

Spiegelverlichting

Naast spots is het ook aangeraden om extra spiegelverlichting te voorzien. Dit kunnen opbouw spiegellampen zijn, maar je kan ook een spiegel met verlichting hangen uiteraard. Om schaduwen op je gezicht te vermijden, voorzie je best licht langs weerzijden van de spiegel. Ook diffuus licht bovenop de spiegel is nog altijd beter dan licht dat van achter je komt.

Sfeervol licht

Een douche of bad nemen is vaak één van de weinige momenten waarop je eventjes volledig tot rust kan komen. Aangenaam licht is dus belangrijk. Enkele tips om met je badkamerverlichting een zo relax mogelijke sfeer te creëren.

Indirecte verlichting

Met indirecte verlichting geeft je je badkamer een stijlvolle toets. Enkele welgemikte ledstrips zorgen instant voor een gevoel van luxe.

Dimbaar licht

De spotjes in je badkamer zorgen niet enkel voor de algemene verlichting van de ruimte. In combinatie met een dimmer kunnen ze ook de perfecte sfeermakers zijn.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.