807354389340702
Home > Artemide > Castore

Artemide Castore


Artemide Castore door Michele De Lucchi en Huub Ubbens

De Artemide Castore was meteen een schot in de roos. Deze collectie, een ontwerp van Michele De Lucchi en Huub Ubbens, werd in 2003 gelanceerd maar veroverde direct de harten van menig designliefhebber. Ook wij zijn fan van deze schitterende hang-, vloer- en tafellampen.

Castore Sospensione

Een groot deel van het Artemide Castore assortiment bestaat uit hanglampen. Waarom er zoveel varianten zijn? Omdat de designers verschillende formaten ontwierpen. Op deze manier kan je meerdere lampen combineren tot één cluster, wat er prachtig uitziet.

De Castore Calice is een buitenbeentje. Hier werd de bolvormige lampenkap vervangen door een afgeplat model. Het lijkt wel alsof men een stuk heeft afgesneden. Maar het armatuur ziet er daarom niet minder mooi uit. In tegendeel…

Castore Tavolo

Alle Artemide Castore tafellampen kregen een nummer, van 14 tot 42. Dit cijfer duidt de diameter van de lichtgevende bol aan. De Castore 35 Tavolo heeft bijvoorbeeld een diameter van 350 mm. Ook hier kan je grote en kleine exemplaren combineren.

Het leuke aan de Castore tafellampen is de touch dimmer. Hiermee kan je super gemakkelijk de lichtintensiteit aanpassen. Alles is netjes in het armatuur ingebouwd om de strakke styling niet te verstoren.

Castore Terra

And last but not least: de Artemide Castore vloerlampen. Hier zijn twee modellen verkrijgbaar; met een diameter van 350 of 420 mm. Net als de tafellampen hebben deze staande varianten een touch dimmer. Daardoor is de Castore vloerlamp bruikbaar als sfeerverlichting in bijvoorbeeld een eetkamer of woonkamer.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Bekijk meer

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.