807354389340702

Vazen

Welk soort vazen zijn er allemaal?

Er zijn best veel verschillende vazen maar als we even wegkijken van het design zijn er een aantal elementen die steeds terugkomen. Zo zijn er vazen met een smalle opening, deze zijn perfect voor bloemen met lange steel of slechts enkele bloemen. De opening zorgt ervoor dat ze mooi bij elkaar blijven. Natuurlijk moet er wel een beetje leven inzitten, door te kiezen voor een vaas die een deel van de stelen nog laat uitsteken krijg je een beter effect. Ongeveer twee derde van de bloem zou zich minstens in de vaas moeten bevinden.

Zijn grote weelderige boeketten meer je ding? Dan kan je kiezen voor een vaas met brede opening die helpt om de bloemen mooi open te laten vallen. Je kan kiezen voor een klassieke lange vaas maar ook een rondere vaas waar veel water in kan is een aanrader. Zeker als het boeket rozen, pioenen of dahlia’s bevat.

Iets unieker zijn de één-bloemige vazen. Deze zijn vaak klein met een smalle opening, al maken ze wel een stevige indruk. Met een ikebana vaas kan je dan weer creatief aan de slag. Dit soort vazen is gemaakt voor meerdere bloemen, al hebben ze allemaal een aparte opening of worden ze op kleine spiesjes geplaatst.

De vaas als blikvanger

Als het design op zichzelf al sterk is zijn bloemen soms overbodig. Een uniek ontwerp in porselein of aardewerk zal sowieso al met de aandacht gaan lopen. Maar ook een vaas uit glas kan sterallures krijgen. Gekleurd, geribbeld of een unieke vorm, glas kan zoveel meer zijn dan enkel een houder. Bedenk maar eens hoe mooi het licht zou kunnen schijnen door golvend glas.

Er zijn natuurlijk ook enkele bedenkingen als je wel graag bloemen in je vaas zet. Een glazen vaas zal hun schoonheid ongetwijfeld versterken maar zal zelf minder opvallen. Een sterk design uit keramiek kan daarentegen een speels contrast bieden.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.